De term Goudse kaas heeft niets te maken met kwaliteit, alleen met de vorm. Een Goudse kaas heeft de vorm van een wiel, weegt tussen de 1 en de 16 kg en heeft een vetgehalte van minstens 48%Hollandse kaas wil alleen maar zeggen dat het uit Nederland komt en heeft niets met vorm of soort te maken.
Onze Goudse kazen komen voornamelijk uit de Beemster. De Beemsterpolder is een uniek gebied, de graslanden worden op historische en ambachtelijke wijze in stand gehouden. Het gras, enigszins zoutig door de lage ligging van de polder, is vermengd met kruiden en bloemen en dat geeft aan de kaas een zuivere en romige smaak die je niet vergeet. Onze kaas wordt geproduceerd in de CONO kaasmakerij. Deze kaasmakerij is al meer dan 100 jaar oud. De boeren in de Beemster produceren de beste melk, en met de beste melk kan je de lekkerste kaas maken! De boeren krijgen een eerlijke melkprijs, de wrongel wordt nog altijd met de hand geroerd. De kaas rijpt op houten planken en is gemaakt met minder zout, waardoor je meer smaak krijgt!
Door de jaren heen hebben we een trotse groep boeren om ons heen verzameld die kaas voor ons maken. Deze boeren zijn speciaal geselecteerd omdat zij een hoge en constante kwaliteit kunnen leveren. Het unieke aan boerenkaas is dat elke boer zijn eigen verhaal, smaak en specifieke eigenschappen geeft aan de kaas. Juist daarom hebben we voor elk wat wils! De meest bekende boerenkaas is wellicht de Stolwijker. De Stolwijker is gemaakt van rauwe melk. Door de rauwe melk krijg je een vollere smaak. Een échte boerenkaas smaak!