Eminence Grise Tomme Tradition Veille
Omschrijving

Eminence Grise Tomme Tradition Veille 

De Goudse boerenkaas, gemaakt op de boerderij en van rauwe koemelk. Échte boerenkaas dus. De combinatie van rauwe melk en de unieke rijping in de grot heeft deze kaas een vol-romige beklijvende smaak.

Eminence Grise

Kaas met een unieke rijping Het beste van twee kaaslanden bij uitstek! Kaas van Hollandse bodem, op unieke wijze geaffineerd in een Franse grot.

Eminence Grise

Een Eminence Grise is een machthebber die niet op de voorgrond treedt; eerder iemand die op indirecte wijze invloed uitoefent. Dit principe geldt ook voor deze kaas. Nadat de kaas in Nederland is gemaakt verdwijnt deze voor even naar de achtergrond, naar Frankrijk.

Grotgerijpt

In Frankrijk wordt de kaas verlost van zijn plastic jasje. Hierdoor heeft het grotklimaat optimaal invloed op de smaak. Ter conservering wordt de kaas ingesmeerd met een laag karamel. Dit om de schimmelvorming te voorkomen. Vandaar de opvallende grijsbruine korst.

Het grotklimaat van kalkschimmels, lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid zorgt voor een exentrieke rijping. Wat u na maanden geduld hebben terug proeft in de smeuïge, volle smaak van Eminence Grise. Een unieke, langdurige rijping, want bedenk:

Youth is a gift of Nature
Age is a work of Art

Eminence Grise Tomme Tradition Veille

Het beste van twee kaaslanden

Kies een gewicht
Optie:Optioneel
€ 7,38
250 gram
€ 29,52 per Kilo