Kaasfondue welke kaas

Kaasfondue kan je eigenlijk met allerlei soorten kaas maken. De meeste bekende is wellicht wel de Zwitserse kaasfondue. Wij maken deze met Emmentaler, Gruyere en Appenzeller.

Hieronder staat beschreven hoe je de Zwitserse kaasfondue maakt. Wil je met regelmaat nieuwe ideeën en lekkere recepten ontvangen? Schrijf je dan vandaag nog  in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct lekkere ideeën om de kaasfondue mee te combineren.

Zwitserse Kaasfondue

4 personen:

300 gram Emmentaler
300 gram Gruyère
250 gram Appenzeller
4 dl. droge witte wijn
Verse citroensap
Teentje knoflook
Maïzena ( 2 theelepels)
Nootmuskaat
Peper

Het liefst maken we de fondue in een gewone pan op het vuur.

Doe de wijn in de pan samen met de gesnipperde knoflook en knijp een halve citroen uit in de pan. Verwarm tot de wijn bijna kookt. Voeg hier de gemalen kaas aan toe en blijf voortdurend roeren met een houten lepel.

Voeg 2 eetlepels maïzena toe aan een klein scheutje wijn en voeg dit bij de fondue. 

Naar smaak, nootmuskaat en peper toevoegen.

Wanneer de kaasfondue klaar is gieten we hem over in de caquelon.

Smakelijk en geniet.

Wat heb ik nodig voor kaasfondue?