Kaasfondue welke kaas

Geniet van de ultieme smaakbeleving met een heerlijke kaasfondue. Laat je zintuigen verwennen door de romige en fluweelzachte textuur van gesmolten kaas, die perfect samengaat met knapperig brood, groenten en andere smakelijke bijgerechten. Elke dip in de warme, smeuïge kaas zorgt voor een explosie van smaken die je smaakpapillen prikkelen. Of je nu kiest voor de klassieke Zwitserse Gruyère en Emmental combinatie, of gaat voor een avontuurlijke twist met toevoegingen als truffel, bier of jalapeno, kaasfondue brengt gezelligheid en genot aan tafel. Verzamel je vrienden en familie, zet de fonduepan klaar en dompel je onder in een onvergetelijke kaaservaring

Zwitserse Kaasfondue

4 personen:

300 gram Emmentaler
300 gram Gruyère
250 gram Appenzeller
4 dl. droge witte wijn
Verse citroensap
Teentje knoflook
Maïzena ( 2 theelepels)
Nootmuskaat
Peper

Het liefst maken we de fondue in een gewone pan op het vuur.

Doe de wijn in de pan samen met de gesnipperde knoflook en knijp een halve citroen uit in de pan. Verwarm tot de wijn bijna kookt. Voeg hier de gemalen kaas aan toe en blijf voortdurend roeren met een houten lepel.

Voeg 2 eetlepels maïzena toe aan een klein scheutje wijn en voeg dit bij de fondue. 

Naar smaak, nootmuskaat en peper toevoegen.

Wanneer de kaasfondue klaar is gieten we hem over in de caquelon.

Smakelijk en geniet.

Wat heb ik nodig voor kaasfondue?