Gruyere Zwitsers
Omschrijving

Voor een wiel van 35 kg is ongeveer 400 liter verse rauwe melk nodig. De koeien die deze hoogwaardige grondstof leveren, voeden zich in de zomer met weidegras en krijgen in de winter hooi. Er mogen geen additieven worden toegevoegd. Tijdens de rijpingstijd, die meerdere maanden duurt, worden de kaaswielen meermaals omgekeerd en met pekel gewassen. De vochtigheid maakt de vorming van de smeer mogelijk, die de rijping van de korst naar binnen toe bevordert. Hierdoor krijgt de Gruyère AOP zijn unieke smaak. Tot vandaag wordt hij volgens het traditionele recept geproduceerd in de dorpskaasmakerijen van West-Zwitserland (kanton Freiburg)

Gruyere Zwitsers

De originele bergkaas uit Zwitserland

Kies een gewicht
Optie:Optioneel
€ 5,84
150 gram
€ 38,93 per Kilo
Kenmerken
Koemelk
Rauwemelk
Harde Kaas
Zwitserland
Ja