Het leven is beter met kaas en Wijn | 't Kaaspunt

Wij geloven dat het leven beter is met kaas en wijn!

Over 't Kaaspunt - Passie voor Kaas

Welkom bij 't Kaaspunt! Mijn naam is Patrick Schouten en ik ben de trotse eigenaar van deze kaasspeciaalzaak. Bij 't Kaaspunt draait alles om mijn diepgewortelde passie voor kaas en mijn verlangen om mensen te laten genieten van de verrukkelijke wereld van ambachtelijke kazen.

Als opgroeiend kind in een familie van kaaswinkeliers heb ik van jongs af aan de kunst van het selecteren, rijpen en waarderen van kazen geleerd. De geurige kaaswinkels van mijn ouders brachten me niet alleen in aanraking met heerlijke smaken, maar ook met de warme sfeer van mensen die samenkwamen om van het goede leven te genieten.

Bij 't Kaaspunt streven we ernaar om jou een unieke kaaservaring te bieden. Ons assortiment is met grote zorg samengesteld en bestaat uit schitterende kwaliteit kazen van zowel Nederlandse als buitenlandse oorsprong. We hebben een breed scala aan smaken, van zachte en romige kazen tot rijke en pittige variëteiten. Elke kaas is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, smaakprofiel en de passie die ik voel voor het product.

Naast onze uitgebreide selectie kazen, willen we je ook de mogelijkheid bieden om jouw kaaservaring compleet te maken. We hebben een fijn assortiment wijnen die perfect passen bij verschillende kazen, waardoor je de ultieme smaakcombinaties kunt ontdekken. Daarnaast hebben we een selectie van knapperige noten die de perfecte textuur en extra smaakdimensie aan jouw kaasplank toevoegen.

Bij 't Kaaspunt willen we meer zijn dan alleen een winkel; we willen een gemeenschap creëren waar kaasliefhebbers samenkomen en genieten van het goede leven. Ons vriendelijke en deskundige team staat altijd klaar om je te adviseren en te inspireren bij het maken van de juiste keuzes. We delen graag onze kennis en enthousiasme, zodat jij de perfecte kaasplank kunt samenstellen voor elke gelegenheid.

Kom langs bij 't Kaaspunt in Winkelcentrum Arkendonk en laat je onderdompelen in de heerlijke wereld van kaas. Ontdek nieuwe smaken, ervaar de warmte van onze winkel en geniet van de eenvoudige maar betoverende momenten die een kaasplank met zich meebrengt. Ik kijk ernaar uit om je persoonlijk te verwelkomen en jou te helpen bij het ontdekken van de unieke smaken en de magie van kaas.

Met vriendelijke groet,

Patrick Schouten
Eigenaar, 't Kaaspunt

Goudse en Boerenkaas: Ambachtelijke Nederlandse Kazen

Goudse kaas en Boerenkaas zijn twee ambachtelijke Nederlandse kazen die bekend staan om hun unieke smaken en traditionele productiemethoden. Goudse kaas, vernoemd naar de stad Gouda, wordt gemaakt van verse koemelk en ondergaat een zorgvuldig productieproces. Het stremsel wordt toegevoegd aan de melk, waarna het gestremd en gesneden wordt. Vervolgens wordt de wrongel geperst en gepekeld, waarna de kaas rijpt en zijn kenmerkende smaak ontwikkelt. Goudse kaas heeft een breed scala aan smaken, van mild en romig tot pittig en pikant.

Boerenkaas, daarentegen, wordt gemaakt van rauwe melk afkomstig van koeien die vrij grazen in de weilanden. Dit geeft Boerenkaas zijn karakteristieke smaak en textuur. Het productieproces van Boerenkaas volgt dezelfde stappen als Goudse kaas, maar met een nadruk op ambachtelijkheid en traditie. Boerenkaas wordt vaak met de hand gemaakt op kleine boerderijen, waar kaasmakers hun expertise en ervaring gebruiken om een pure, volle smaak te creëren.

Wat deze kazen zo bijzonder maakt, is de toewijding van de kaasmakers. Ze zijn trots op hun ambacht en streven naar hoogwaardige kwaliteit. Ze begrijpen het belang van het rijpingsproces, waarbij de kaas zijn smaak en karakter ontwikkelt. 

Bij 't Kaaspunt hebben we een assortiment van Goudse en Boerenkazen die met zorg zijn geselecteerd.

Buitenlandse Kazen: Een Wereld van Smaak en Diversiteit

Naast de bekende Nederlandse kazen biedt de wereld van kaas een overvloed aan verrukkelijke buitenlandse kazen. Deze kazen worden geproduceerd in verschillende landen over de hele wereld en hebben elk hun eigen unieke smaak, textuur en tradities. Laten we ons laten onderdompelen in de diversiteit van buitenlandse kazen en ontdekken wat ze zo speciaal maakt.

Frankrijk staat bekend als een mekka voor kaasliefhebbers, met een rijk assortiment aan kazen die een lust zijn voor de smaakpapillen. Neem bijvoorbeeld de beroemde Camembert, een romige en zachte kaas met een kenmerkende witte korst. Of de smaakvolle Roquefort, een blauwe kaas met een pikante en zoute smaak, die wordt geproduceerd met schapenmelk. Frankrijk biedt ook andere heerlijkheden zoals Brie, Comté en Munster, elk met zijn eigen unieke karakter.

Italië staat bekend om zijn uitmuntende kazen, waarvan Parmigiano Reggiano en Mozzarella di Bufala enkele van de bekendste zijn. Parmigiano Reggiano, ook wel Parmezaanse kaas genoemd, is een harde en pittige kaas die perfect is voor het raspen over pasta's en salades. Mozzarella di Bufala, gemaakt van buffelmelk, is een zachte en romige kaas die veelvuldig wordt gebruikt in de Italiaanse keuken, vooral in caprese salades en pizza's.

Spanje heeft ook zijn eigen schatten op kaasgebied, met als meest iconische kaas de Manchego. Deze kaas wordt gemaakt van schapenmelk en heeft een stevige textuur met een pittige en nootachtige smaak. Het is heerlijk als onderdeel van een tapasplank of in combinatie met een glas Spaanse wijn. Andere Spaanse kazen om van te genieten zijn Cabrales, een intense blauwe kaas, en Mahón, een zachte en romige kaas uit de Balearen.

Bij 't Kaaspunt zijn we trots om een scala aan buitenlandse kazen aan te bieden. Onze selectie omvat enkele van de beste kazen uit verschillende landen, zorgvuldig gekozen op basis van kwaliteit en smaak. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het ontdekken en selecteren van de perfecte buitenlandse kaas die past bij jouw smaakvoorkeuren.

Relatiegeschenk

Bij 't Kaaspunt bieden wij unieke relatiegeschenken die je zelf kunt samenstellen in onze winkel. Wij begrijpen dat het geven van een attent cadeau aan zakenrelaties, medewerkers of speciale klanten een belangrijk gebaar is. Daarom hebben we een speciale service waarbij je relatiegeschenken kunt samenstellen op maat, naar jouw wensen en voorkeuren.

Onze ruime selectie van hoogwaardige kazen, wijnen en andere heerlijke producten biedt eindeloze mogelijkheden om een uniek en smaakvol geschenk samen te stellen. Of je nu kiest voor een selectie van diverse kazen, een combinatie van kaas en wijn, of een luxe kaasplank met bijpassende delicatessen, de keuze is aan jou.

Onze ervaren medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Het samenstellen van een relatiegeschenk in onze winkel heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je de producten zelf zien, ruiken en proeven voordat je ze selecteert. Dit zorgt ervoor dat je de hoogste kwaliteit en smaak kunt garanderen.

Daarnaast kun je de geschenken aanpassen aan de voorkeuren en smaken van de ontvangers. Of ze nu een voorkeur hebben voor zachte kazen of juist de voorkeur geven aan pittige varianten, we kunnen een assortiment samenstellen dat perfect aansluit bij hun smaakpapillen.

Bij 't Kaaspunt streven we ernaar om jouw ervaring in het samenstellen van relatiegeschenken zo eenvoudig en plezierig mogelijk te maken. We nemen de tijd om naar jouw wensen te luisteren en stellen met zorg het perfecte geschenk samen. Of je nu één geschenk nodig hebt of een grotere bestelling wilt plaatsen, we zorgen ervoor dat elk geschenk met liefde en aandacht wordt samengesteld.

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om het relatiegeschenk te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijk kaartje toevoegen met een boodschap of het logo van je bedrijf. Op deze manier creëer je een geschenk dat niet alleen heerlijk is om te ontvangen, maar ook een blijvende indruk achterlaat.

Sinds 2022 compenseren wij onze CO2 uitstoot door middel van donaties aan de stichting Trees for All. Hiermee planten zij bomen in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder.

Trees for All

Stichting Trees for All is opgericht in 1999. We zijn de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en ook de enige aanbieder van CO2-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Daar zijn we trots op! Dankzij al onze donateurs kunnen we jaarlijks tientallen hectares bos aanplanten in Nederland en het buitenland. Ook herstellen we bestaande bossen en dragen we bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. We zijn een daadkrachtige stichting met een team van bevlogen mensen dat zich dagelijks met hart en ziel inzet voor een groene en gezonde aarde.