Welke kaas mag tijdens je zwangerschap?

Gelukkig mag je erg veel kaas eten tijdens je zwangerschap. Er is eigenlijk maar 1 regel waar je je aan dient te houden. Zachte kaasjes, als camembert en brie moeten gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk. Harde kazen als Boerenkaas mag je altijd eten. Ook als deze gemaakt zijn van rauwe melk. Vanwege de zuurgraad in deze harde kazen kan de listeria bacterie hier niet in groeien.

Bekijk hier onze al onze Goudse kazen

Veel vrouwen verlangen tijdens hun zwangerschap naar kaas en dat begrijpen wij maar al te goed.  Wij leggen het je graag uit via een mail. Via onze  mail ontvang van ons ook nog een kortingscode waarmee je direct 15% korting ontvangt op je eerste bestelling.

Fransje kaasjes zwanger?

De meeste Franse kaasjes, ofwel buitenlandse kaasjes mag je eten als je zwanger bent. Mits ze van gepasteuriseerde melk zijn.

Bekijk hier buitenlandse kaasje die geschikt zijn als je zwanger bent.

Lekkere kaasjes tijdens je zwangerschap.

Hieronder vindt je aan aantal van onze tips van lekkere kaasjes tijdens je zwangerschap.

Welke blauwe kaas zwanger?

Tijdens je zwangerschap mag je genieten van de meeste blauw schimmel kazen. Als ze maar gepasteuriseerd zijn.

Bekijk hier blauwe schimmel kazen die geschikt zijn als je zwanger bent.

Roquefort tijdens zwangerschap?

Roquefort is een kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. Echter deze kaas is veilig om te eten. In rauwe schapenmelk is nog nooit de listeria bacterie gevonden. Dit geldt ook voor geitenkaas. Deze zijn veilig om te eten.

Koop hier lekkere Roqefort.

Toch rauwmelkse kaas gegeten tijdens je zwangerschap?

Heb je per ongeluk toch genoten van een lekker stukje rauwmelkse kaas tijdens de zwangerschap, maak je dan niet al te druk. De kans op listeria is namelijk erg klein. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Als je een besmetting vermoedt, neem dan altijd contact op met je huisarts die dit kan testen.