De goedkeurende blik van niemand minder dan Napoleon Bonaparte pronkt op het etiket van de licht bollende kaas. Alsof hij enkele eeuwen na de inlijving van Nederland aan zijn keizerrijk nog invloed kan uitoefenen. Een mythe wil dat de Bonrepaspolder en de gelijknamige molen en buurtschap is genoemd naar de ‘goede maaltijd’ die Napoleon nuttigde in het gebied. Niets is minder waar. De naam Bonrepas komt al in de Middeleeuwen voor. In de volksmond wordt de polder ook wel Boenderpas en Boerenpas genoemd.
Bon Repas is een authentieke gatenkaas. De kaas wordt bereid volgens uniek recept en is ongekend smeuïg. De kaas is zeer toegankelijk en haar smaak zal een ieder bevallen.
De kaas wordt bereid nabij de polder Bonrepas, gelegen in de Krimpenerwaard door Cock en Pieter Verweij. Bon Repas is Frans voor goede/lekkere maaltijd.
In alle rust grazen de koeien in de zomerperiode op het land. Zij geven de verse volle melk die wordt verwerkt tot een unieke boeren gatenkaas Bon Repas. In een gecombineerde wrongelbereider wordt 6000 liter verse volle melk verwerkt. Daarbij worden propionzuur bacteriën toegevoegd die in het rijpingsproces zorgen voor de grote gaten. Het rijpingsproces vindt plaats in alle rust op houten planken, waarbij de kazen circa 14 dagen op hoge temperaturen (20 °C) ligt te rijpen. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën in de kaas actief worden en zorgen voor de grote gaten. De kaas gaat hierdoor wat bollen. In totaal ligt Bon Repas 8 weken te rijpen alvorens te worden genuttigd.