Online wijn bestellen

Vier het leven met onze wijnen.

Wij leveren onze wijnen door heel Nederland. Samen met met de sommeliers van onze leveranciers hebben wij een mooi en gebalanceerd assortiment wijnen uitgekozen. Stuk voor stuk betaalbare wijnen met een meer dan prima prijs/kwaliteit verhouding. 

Online wijnen bestellen

Welke soorten wijn zijn er?

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het volledige proces van wijnbereiding noemt men vinificatie. Soorten wijn zijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijnen als champagne.

Bekijk hier onze hardlopers

Witte wijnen

Witte wijn is afkomstig van druiven die een witte of blauwe schil hebben. Het druivensap heeft weinig tot geen kleurstof waardoor de wijn bijna blank is. De daadwerkelijke kleur van de wijn is afhankelijk van de gebruikte druivensoort en de leeftijd van de wijn. Witte wijn heeft kleuren van blank naar lichtgeel tot groen, donkergeel, oranje en bruin.

Naast de bekendere Salentein wijnen hebben wij ook een aantal mooie wijnen in onze webshop die u elders niet snel zal vinden. Één van deze wijnen is Vidal Del Saz. Schitterende wijnen uit La Mancha, Spanje.

Bestel online witte wijn

Rode wijnen

Rode wijn wordt geproduceerd van blauwe druiven en heeft een kleur die varieert van diep paars tot steenrood. Merendeel van de blauwe druiven heeft groen-wit sap en zorgt dus niet voor de kenmerkende rode kleur. De rode kleur is afkomstig van de blauwe schil van de druif.

Bestel online rode wijn

Rose wijnen

Rosé wijn wordt gemaakt van blauwe druiven of een combinatie van witte en blauwe druiven. In tegenstelling tot witte wijn gisten de schillen kort mee om kleurstof af te geven aan de wijn. Zodra het sap roze genoeg is, wordt sap en schil van elkaar gescheiden.

Bestel online rose wijn

Mousserende, Champagne wijnen

De smaak van mousserende wijn is afhankelijk van de gebruikte druiven, herkomst en de manier waarop de wijn mousserend is geproduceerd. Bij Champagne, Cava, Crémant ontstaat tijdens de tweede gisting het koolzuur in de fles. Deze methode heet de méthode traditionelle. Prosecco en merendeel van de sparkling wijnen uit de nieuwe wereld krijgen hun mousse ook tijdens de tweede gisting, maar dit vindt plaats op de tank in plaats van de fles (méthode Charmat).

Bestel online mousserende wijnen

Port

Portwijn wordt op een aparte wijze geproduceerd. Als de Port tijdens het gistingsproces 6% alcohol bevat dan gaat er pure wijnalcohol bij, dit zorgt ervoor dat het alcoholgehalte stijgt tot 18 à 20%. Op dit moment stopt de gisting en alle niet vergiste suikers zorgen ervoor dat de Port een zoetere smaak krijgt. 

Onze Port komt van Quinta da Boeira. 

Bestel online Port