La Trappe Isid'or
Omschrijving

Ambachtelijke kaas

In de eigen kaasmakerij van de abdij vervaardigen de monniken kazen van geiten- of koemelk. Dat gebeurt ambachtelijk en biologisch: ze gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten van eigen landgoed of van boeren uit de omgeving. 

Ora et labora

De lijfspreuk Ora et labora, ‘bid en werk’, ligt ten grondslag aan het besluit een eigen kaasmakerij te openen. Jonge monniken wordt hiermee een kans geboden om unieke producten te vervaardigen. Het ambachtelijke proces van het kaasmaken neemt meerdere dagen in beslag.

Op ambachtelijke wijze worden door monniken unieke kazen vervaardigd. Kazen met verschillende smaken op basis van biologische geiten- of koemelk. Speciale kruiden of een van de La Trappe bieren geven deze kazen hun bijzondere karakter. De Trappistenkaas wordt op biologische wijze geproduceerd waarbij zoveel mogelijk de ingrediënten van het eigen landgoed worden gebruikt. De kaasmakerij is opgericht met oog voor mens en maatschappij. Een deel van de opbrengst van de kaasmakerij komt ten goede aan de maatschappelijke doelen van de abdij.

La Trappel Isid'or

In deze kaas komen de zachtheid van de geitenmelk – rechtstreeks van het landgoed rond Abdij Koningshoeven – en de smaak van karamel samen. Het is een unieke combinatie die de smaakpapillen streelt, vooral op het achterste deel van de tong.

La Trappe Isid'or

Trappistenkaas verrijkt met Isid'orbier

Kies een gewicht
Optie:Optioneel
€ 0,00
100 gram
La Trappe Isid'or is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.