Hertog Jan Grand Prestige
Omschrijving

Bierkaas - Hertog Jan

Bent u een liefhebber van bier en kaas? Dan zult u bierkaas vast heerlijk vinden. Bierbrouwerij Hertog Jan en Kaasmaker Joris Mathijssen uit Udenhout sloten een uniek verbond met elkaar. Ze bedachten het plan om met het speciaalbier Hertog Jan “Grand Prestige” een mooie bierkaas te maken. Twee unieke smaken die elkaar prachtig aanvullen en versterken! Uiteraard drinkt u er een heerlijk biertje bij.


De smaak van bierkaas

Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is een karaktervolle kaas met een kenmerkende biersmaak. De smaak van bierkaas hangt natuurlijk sterk af van het soort bier dat gebruikt wordt, maar meestal is dit type kaas romig, vol, iets zoeter dan gewone kaas en heeft het de bittere nasmaak van bier. Vaak worden er donkere bieren gebruikt voor het maken van bierkaas. Dat geldt ook voor onze bierkaas, gemaakt met Hertog Jan “Grand Prestige”, een bier van hoge gisting, met 10% alcohol. Als u deze proeft kunt u rijp, zoet en bitter duidelijk van elkaar onderscheiden.

Het maken van bierkaasHoe wordt bierkaas nu precies gemaakt? Tijdens het maken van kaas gaat in de eerste fase de melk samenklonteren door het toevoegen van stremsel. De dikke massa wordt in kleine stukjes gesneden. Deze wrongel, die bestaat uit de vaste bestanddelen van kaas, wordt vervolgens gescheiden van de wei, oftewel de vloeibare bestanddelen.  Aan de wrongel wordt bier toegevoegd, alvorens het in de ronde mal geperst wordt. Verder is het maakproces hetzelfde als bij gewone kaas. De bierkaas wordt in een pekelbad gelegd, krijgt een coating en rijpt minimaal 8 weken op houten planken. Tijdens de rijping wordt de kaas diverse malen gekeerd, om de mooie ronde vorm te behouden. De bierkaas weegt 5 kilo en is minimaal 8 weken oud.


Hertog Jan Grand Prestige

2 top smaken komen samen

Kies een gewicht
€ 4,43
150 gram
€ 29,53 per Kilo