Vacherin Mont d'or recept

Ingrediënten voor 1 portie;

1 stuks Vacherin Mont d’Or
200 gr kastanje champignons
250 gr wortelen
peper en zout
Olijfolie
Paar takjes tijm
Paar takjes rozemarijn

Zo maak je het;

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).Halveer de wortelen. Leg deze samen met de kastanjechampignons in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Haal het dekseltje van de

Vacherin Mont d’Or maar laat hem verder in de verpakking. Prik hem in met een mes en steek hier de takjes tijm en rozemarijn in. Zet alles 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de Vacherin Mont d’Or met de geroosterde groente en eventueel wat brood of toast.

Wanneer Vacherin Mont d'Or kopen

De Vacherin Mont d'Or is te koop vanaf half september tot april. Aan het einde van het seizoen loopt de kwaliteit vaak achteruit, waardoor wij eerder kunnen besloten om de Vacherin niet meer te verkopen.

Wat is Vacherin Mont d'Or

De Vacherin Mont-d'Or  is de onvergelijkbare zachte kaas uit de Jura Vaudois, een gebied rijk aan dennenbossen en weelderige weilanden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar met liefde handmatig geproduceerd in ambachtelijke kaasmakerijen, waarbij het rijpingsproces in de stilte van de kelders plaatsvindt. De meesterkaasmakers besparen tijd noch moeite om de kaas optimaal zijn romige enigszins vloeibare textuur, delicate smaak en subtiele aroma’s te laten ontplooien. Nadat de kaas in een gietmal is gevormd wordt hij omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt.De Vacherin Mont-d'Or is een échte seizoenskaas. De productie loopt van september tot april. De aroma’s komen het best tot uiting op kamertemperatuur. 

De Vacherin Mont-d'Or doet het uitstekend als dessertkaas. Opgewarmd in de oven en geserveerd met aardappelen of met knapperig brood wordt deze lekkere “fondue” een volledige maaltijd.