Quinta da Boeira

Quinta da Boeira werd gebouwd door een emigrant genaamd Manuel da Rocha Romariz, die in het begin van de 19e eeuw terugkeerde uit Brazilië. Omdat hij de Braziliaanse markt kende, registreerde hij zich in 1850 als exporteur van Port, met twee handelsnamen voor de labels: ROMARIZ en BOEIRA. Deze merken wonnen snel de aandacht en het vertrouwen van consumenten en distributeurs vanwege hun kwaliteit, en breidden zich uit naar verschillende markten, waaronder onder meer Portugees, Engels, Frans en Braziliaans.

Bestel hier Port van Quinta de Boeira

Bekijk hier onze hardlopers

Quinta da Boeira, 1999

Het nieuwe verhaal begint in 1999, wanneer 10 vrienden samen het landgoed kopen. Het doel is in eerste instantie om het oude prachtige hoofdgebouw te behouden, zodat het niet zou worden gesloopt en vervangen door b.v. een modern hotelgebouw. Voor de verwerving van het vastgoed werd een financiële studie uitgevoerd met de verdeling van de investeringen in vijf fasen: 

EERSTE FASE 

De transformatie van de stallen en kassen tot een polyvalente zaal met auditorium en de restauratie van alle paden in de tuinen vormden de eerste fase van het project, dat vanaf het begin tot doel had Quinta da Boeira om te vormen tot een woonkamer in de Ten noorden van het land en meer specifiek in Vila Nova de Gaia. 

TWEEDE FASE

De restauratie van het herenhuis, dat in een verregaande staat van verval verkeerde, begon en transformeerde het in kantoren en een luxe restaurant met een capaciteit van ongeveer 80 personen.

DERDE FASE 

Om toeristen naar de hoge ligging van de stad Vila Nova de Gaia te lokken, werd de grootste fles ter wereld gebouwd, 32 meter lang en 10 in diameter, waardoor de oprichting van een proeflokaal en een tentoonstellingsruimte  mogelijk werd om de Portugese wijnen, cultuur  en gastronomie. Het was ook mogelijk om de ruimte aan te passen voor de uitzending van 3D-films, waardoor de toerist bewust werd van de verschillende wijnstreken van Portugal.  

VIERDE FASE

Met als doel financiële consolidatie van het hele project, registreerde Quinta da Boeira zich in 2017 bij het Institute of Douro and Porto Wines (IVDP) en  keerde daarmee ter ug naar het ontstaan van Quinta da Boeira in 1850, als exporteur van wijnen uit Porto, met het merk BOEIRA. 

VIJFDE FASE

Het project, in de vijfde en laatste fase, werd afgesloten met de bouw van een 5- sterrenhotel, met 119 kamers en 5 suites, waarvan de bouw was gebaseerd op het groene systeem. De meest actuele milieutechnieken werden toegepast, zoals het gebruik van grondwater voor de sanitaire tanks en automatische irrigatie van ongeveer 3 hectare van het terrein. Ook werden fotovoltaïsche en zonne-energie gebruikt, wat een opmerkelijke besparing en een drastische vermindering van de CO2-uitstoot mogelijk maakte , om te toveren tot een ECO- hotel. 

De meest recente u itdaging was de aankoop van het familiehuis C. da Silva, een naam die ook verband houdt met de export van Port, ontworpen in de 19e eeuw door architect Teixeira Lopes. Quinta da Boeira is een referentie in wijnen van superieure kwaliteit, namelijk in Port, naar behoren gecertificeerd door het Instituut voor Douro en Port en trots gemarkeerd met het ridderzegel op de nek, in overeenstemming met de richtlijnen van de Observatório do Port Wine- dvocaten voor de verdediging van de oorsprongsbenaming Porto. 

Elke Quinta da Boeira-wijn is een unieke ervaring, waarin Wijn en Kunst nauw met elkaar verbonden zijn, met hun maximale exponent in de unieke flessen die zich onderscheiden door hun vorm en esthetiek, zoals de Diamant of Decanter.