Sancerre Les Baronnes Blanc,  Bourgeois
Omschrijving

Druivensoort 
Sauvignon blanc

Ligging wijngaard
Op de steile zuidhellingen van het dorp Chavignol, met uitzicht op de stad
Sancerre. De bodem bevat veel kalk, mergel, tufsteen en kiezel

Proefnotities
Bleek, licht goudgeel van kleur. Moderne vinificatie met computergestuurde apparatuur geven een super fruitrijke en complexe wijn. Fris en levendig, fijnmineralig, met citrusfruit en een hint van kruisbes. De oude druivenstokken van ruim 30 jaar geven de wijn zijn concentratie.

Wijn en spijs
Laat veel combinaties toe zoals vis, schaal- en schelpdieren, salades en in het bijzonder bij geitenkaas zoals Crottin de Chavignol.

Serveertemperatuur
10-12 °C

Extra informatie:

De familie Bourgeois is een beroemde en gerespecteerde wijnmakerij in de Sancerre-regio van de Loire-vallei in Frankrijk. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van uitstekende witte wijnen, voornamelijk gemaakt van de Sauvignon Blanc-druif.

De geschiedenis van de familie Bourgeois als wijnmakers gaat meer dan tien generaties terug. Ze hebben een lange en rijke traditie van wijnbouw in Sancerre en hebben hun expertise door de jaren heen doorgegeven.

De Bourgeois-familie bezit wijngaarden in en rond Sancerre, een regio die bekend staat om zijn kalkrijke bodems en klimatologische omstandigheden die bijzonder geschikt zijn voor de Sauvignon Blanc-druif. Deze factoren dragen bij aan de unieke smaakprofielen van hun wijnen.

Ze zijn vooral bekend om hun witte Sancerre-wijnen, die vaak worden geprezen om hun frisheid, levendige zuurgraad en uitgesproken aroma's van citrus, groene appel en mineraliteit. Ze gebruiken moderne wijnbouw- en vinificatietechnieken om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

De Bourgeois-familie produceert verschillende cuvées en variëteiten van Sancerre-wijnen, waaronder "Sancerre Les Baronnes Blanc," die een van hun bekendste wijnen is.

De wijnen van de familie Bourgeois hebben internationale erkenning en prijzen gewonnen, wat getuigt van de consistent hoge kwaliteit van hun producten.

Net als veel moderne wijnmakers hebben de Bourgeois-familie aandacht voor duurzaamheid in de wijnbouw en de productie van wijn, waaronder praktijken zoals milieuvriendelijke landbouw en biodiversiteitsbehoud.

Sancerre Les Baronnes Blanc, Bourgeois

Heerlijk bij pittge geitenkaas

€ 27,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Wit