Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Oud Buurvrouw Marijke
Omschrijving

Deze geitenkaas wordt gemaakt door (buurvrouw) Marijke Booij uit Streefkerk. De geitenmelk is afkomstig van de naastgelegen boerderij, vandaar de naam Buurvrouw Marijke.

De familie Booij maakt al ruim driehonderd jaar kaas in de Alblasserwaard. Vroeger was dit voor boeren, als nevenactiviteit, een goede manier om melk te conserveren. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de familie als kaasmakers gevestigd in Streefkerk.  Tijdens de ruilverkaveling in 1976 verhuist het gezin naar de Middenpolderweg 63 en bouwt hier, als één van de eersten, een nieuwe boerderij in de polder. Hier maken Martien en Betsy sindsdien hun boerenkazen.

Vanaf 1999 stapt de oudste zoon, Willem, in de maatschap en hij runt het melkveebedrijf. Twaalf jaar later komt ook Marijke (de jongste dochter) bij het bedrijf. Zij zet zich in in de kaasmakerij en zet de Groene Hart Coöperatie op. In 2014 opent de eerste stadswinkel in de Fenix Food Factory, Rotterdam.

Als Willem in 2016 met de koeien naar Drenthe verhuist, kan de kaasmakerij uitbreiden en krijgt de boerderij ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Oud Buurvrouw Marijke

Heerlijke oude geitenkaas van Buurvrouw Marijke

Kies een gewicht
€ 0,00
500 gram
€ 0,00 per Kilo
Oud Buurvrouw Marijke is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.