Chateau Haut Grelot
Omschrijving

Druivensoort
Merlot

Ligging wijngaard
Het wijngebied Blaye ligt aan de rechteroever van de rivier de Gironde en strekt zich tot zo’n twintig kilometer landinwaarts uit. Hier in de heuvels ligt Château Haut Grelot, waar Julien Bonneau in2014 de scepter van zijn vader Joël overnam. De veertig hectarewijngaarden die hier gecultiveerd worden liggen in een natuurlijkgevormde kom, die de druiven beschermt tegen de koude oceaanwind. Het aldus ontstane microklimaat zorgt mede voor dealtijd ongelooflijk hoge en constante kwaliteit van de wijnen van dit château. De Côteaux de Méthez is een helling met veel klei, zand en eem, waarvan 8 hectare bij dit château horen. De druiven hiervan worden altijd apart gevinifieerd.

Vinificatie
De druiven worden na de pluk ontsteelt waarna een inweking van enkele dagen volgt. Hierdoor blijft het fruit behouden. Er volgt vervolgens een langdurige gisting. Na de gisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in eiken vaten, waarvan 50% nieuwe vatenzijn.

Proefnotities
Mooie donkerrode kleur; de geur is vol, met bosfruit, wat ceder en ietsje vanille. Een fluwelen aandronk, waarna veel fruit en stevigheid volgen. Het hout is mooi versmolten met de wijn, de afdronk heeft een goede lengte.

Wijn en spijs
Genieten bij bijvoorbeeld mooi rood vlees en wildgebraad, zoals hertenbiefstuk of harde kazen.

Serveertemperatuur
16° - 18°

Chateau Haut Grelot

Lekker bij hertenbiefstuk of harde kazen

€ 17,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Rood