Chablis, Domaine du Colombier
Omschrijving

Druivensoort 
Chardonnay

Ligging wijngaard
De familie Mothe exploiteert 30 hectare wijngaard op de kalkrijke heuvels van Chablis. De wijngaarden voor deze Chablis liggen bij het dorpje Fontenay en bestaan grotendeels uit druivenstokken van 30 tot 35 jaar oud.

Vinificatie
De vinificatie gebeurt computergestuurd bij een lage temperatuur van ongeveer 18 à 20 graden Celsius. Vervolgens wordt de wijn enkele maanden gelagerd op de lie, zodat er veel fruit behouden blijft.

Proefnotities
Licht goudgeel van kleur. Een rijke, krachtige Chablis, met breedte en lengte. De smaak biedt citrus, honing, perzik en amandel.

Wijn en spijs
Een klassieke, heerlijke combinatie met oesters. Daarnaast lekker bij vele visgerechten. Onze favoriet? Deze Chablis samen met Affidelice au Chablis

Serveertemperatuur
10-12 °C

Extra informatie:

Fontenay-près-Chablis is een pittoresk dorpje in de regio Bourgogne, Frankrijk. Het is gelegen in de buurt van Chablis, dat wereldberoemd is om zijn witte wijnen.

Fontenay-près-Chablis ligt in het departement Yonne in de regio Bourgogne. Het is ongeveer 10 kilometer ten noorden van Chablis gelegen.

Chablis is een van de meest beroemde wijngebieden in de Bourgogne en staat bekend om zijn minerale, frisse en levendige witte wijnen. De Chablis-wijnen worden gemaakt van de Chardonnay-druif en staan ​​bekend om hun uitgesproken zuurgraad en terroir-invloeden.

Het terroir van Chablis is uniek vanwege de kalkhoudende bodems en het semi-landelijke karakter van de regio. Deze kenmerken dragen bij aan de specifieke smaakprofielen van Chablis-wijnen.

Naast Chablis produceert de regio Bourgogne een breed scala aan rode en witte wijnen. De regio is verdeeld in verschillende appellations, elk met zijn eigen kenmerken en wijnstijlen. Pinot Noir is de belangrijkste druivensoort voor rode Bourgognes, terwijl Chardonnay de dominante druif is voor witte Bourgognes.

Chablis, Domaine du Colombier

Lekker bij mooie witschimmel kaas

€ 24,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Wit