Wat is Port?

Port is een versterkte wijn uit Portugal en is van oudsher afkomstig uit de Douro in Portugal. 
Tijdens het maken van de wijn wordt extra alcohol toegevoegd. Port heeft veel body, lekker veel fruit en een hoog alcoholpercentage, 18 tot 20%. 

Bestel hier online Port

Wanneer drink je Port?

Port drinken wij in Nederland als aperitief of bij een heerlijke kaasplank.  Bedenk welke kazen u bij de Port wil serveren. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste kaasjes bij uw Port.

Bestel hier buitenlandse kaas

Welke Port verkopen wij?

Wij verkopen Port van Quinta de Boeira.  "Het wijnmerk Quinta da Boeira dateert uit 1850. Het valt op in de kleine details en kwaliteit van zijn wijnen. Van de flessen Port tot in het detail van de kurken. De Boeira Port-wijnen zijn te vinden op verschillende markten over de hele wereld. Het is een merk wat wijn en port produceert voor de consument die authenticiteit met een vleugje innovatie waardeert. Wij vinden deze Port erg goed combineren met kaas. 

Lees hier het verhaal van Quinta de Boeira

Meest verkochte Port soorten

Welke soorten Port zijn er?

Port is er in een aantal soorten, zoete witte, Ruby of Tawny. Tawny is Port gerijpt op houten vaten. Dit kan variëren van 3 tot wel 40 jaar. Dan heb je ook nog Vintage Port. Dit is Port van 1 jaaroogst en heeft geen houtrijping. Enorm veel fruit dus in de smaak.

Bekijk hier onze Port soorten

Waar komt de naam Cabrilho vandaan?

“Cabrilho was een navigator die Californië ontdekte en stond bekend als de "Man of Fire" omdat hij cognac bij zich had om aan de inboorlingen aan te bieden, waardoor een gelukkige en goede sfeer ontstond. Voor de inboorlingen was cognac als vuur en daarom noemden ze Cabrilho de "Man van Vuur". Geboren op 14 maart 1499, in Lapela, in de parochie van Cabril, een gemeente van Montalegre (Portugal).Precaire levensomstandigheden brachten hem ertoe te emigreren naar het buurland Galicië. 

Lees hier het verhaal van Cabrilho