Wat is het verschil tussen gewone kaas en boerenkaas?

Boerenkaas is gemaakt van rauw melk. De rauwmelkse kaas wordt binnen 40 uur na winning gestremd op 30┬░. Tegenwoordig is er ook veel gethermiseerde kaas te koop,  dit draagt de naam 'Kaas van de boerderij'

Gemaakt  van eigen melk. De kaas is op de eigen boerderij gemaakt. De melk die gebruikt wordt voor de kaas moet voor minimaal 50% van de eigen boerderij afkomen. De overige melk mag van maximaal twee andere Nederlandse boerderijen komen.

Boerenkaas is pure ambacht. Het rijpen van Boerenkaas is een ambacht, dat je alleen in de praktijk kunt leren. Boerenkaas is een natuurproduct. Weersomstandigheden en veranderende seizoenen zorgen ervoor dat de kaas steeds een beetje anders smaakt. 

Boerenkaas met het KB keurmerk. Boerenkaas met het KB Keurmerk staat voor een echt Nederlands product. Het zegel garandeert dat de kaas aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, doordat zowel de boerenkaasmaker als het pakhuis onder controle staan van de Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas (stichting KB). Deze stichting ziet er ook op toe dat de melk uitsluitend afkomstig is van melkvee dat zich op Nederlands grondgebied bevindt en dat de bereiding, rijping en opslag plaatsvindt op in Nederland gevestigde locaties. Iets wat helaas niet meer als standaard eis geldt voor andere producten die het predicaat Boerenkaas dragen.

Koop hier de lekkerste boerenkaas

Is Boerenkaas gemaakt van rauwe melk? 

Boerenkaas is gemaakt van rauwe melk. Door de melk niet te verhitten blijft de meeste smaak behouden.  Er wordt ook kaas gemaakt van gethermiseerde melk. Deze kaas krijgt geen KB keurmerk maar noemt men kaas van de Boerderij.

Bekijk hier onze rauwmelkse kazen

Wat is de lekkerste Boerenkaas?

Elk jaar wordt de lekkerste Boerenkaas verkozen tijdens de Cum Laude Awards. Tijdens deze prestigieuze wedstrijd worden in verschillende categorie├źn diverse boerenkazen gekeurd. De winnaar draagt een jaar lang het predicaat, Beste Boerenkaas van Nederland.

Koop hier de lekkerste boerenkaas

Boerenkaas eten als je zwanger bent

Tijdens je zwangerschap mag je gewoon genieten van een heerlijk stuk Hollandse Boerenkaas. Ondanks dat deze kaas is gemaakt van rauwe melk komt de listeriabacterie niet voor in deze kaas.

Lees hier meer over zwangerschap en kaas

Waar koop je Boerenkaas?

Wij verkopen een zeer uitgebalanceerd assortiment met Boerenkaas. Uiteraard van Jonge Boerenkaas t/m oude Boerenkaas met 36 maanden rijping. Daarnaast hebben wij ook een mooie selectie specialiteiten met Boerenkaas.

Bestel hier online Boerenkaas