Chaource
Omschrijving

Chaource is een kaas met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De oorsprong van deze kaas ligt in het kleine dorpje Chaource, gelegen in de regio Champagne in Frankrijk. Hier begonnen lokale boeren met het produceren van deze unieke kaas.

De traditionele productiemethode van Chaource is door de eeuwen heen bewaard gebleven. De kaas wordt gemaakt van volle koemelk en ondergaat een rijpingsproces van enkele weken. Tijdens de rijping ontwikkelt de kaas zijn karakteristieke zachte textuur en smaak.

Chaource werd al snel populair in de regio en verwierf geleidelijk aan bekendheid buiten Frankrijk. Tegenwoordig heeft de kaas een beschermde oorsprongsbenaming (AOC), wat betekent dat alleen de kaas die volgens strikte regels en tradities in de regio wordt geproduceerd, de naam "Chaource" mag dragen.

Deze rijke geschiedenis en het vakmanschap dat bij de productie van Chaource komt kijken, maken het een gewaardeerde kaas onder kaasliefhebbers over de hele wereld. De combinatie van traditie, smaak en kwaliteit maakt Chaource een ware culinaire schat uit Frankrijk. Geniet van de smaak en het erfgoed van deze bijzondere kaas bij elke gelegenheid.

Chaource

Erg lekker met Champagne

€ 9,95
Kenmerken
Koemelk
Rauwemelk
Witschimmel
Frankrijk
Nee