Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Viognier Escorihuela 1884
Omschrijving

Viognier 1884 Escorihuela

Wijnbereiding:  

10% krijgt een lagering van 3 maanden op barriques, de rest rijpt op rvs. 

Smaakprofiel:

Aromatische wijn met aroma’s van tropisch fruit en sappige , rijpe perziken. Elegant, rond en met mooie zuren.

Wijn spijs advies:

Goed te combineren met gestoomde vette vis, als makreel en zalm of ovengegaarde vis met citrus, gegrild en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salads met warme bereidingen van vis en strakke groenten zoals radijs, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.

Bodegas Escorihuela

Miguel Escorihuela Gascon is hét gezicht achter Bodegas Escorihuela, één van de oudste wijnproducenten van Argentinië. In 1880 emigreerde hij van Spanje naar Argentinië en vestigde zich in Mendoza, aan de voet van de Andes. Al snel lukt het hem om 17 hectare grond op te kopen en een wijngaard aan te leggen. Dit was in het jaar 1884; Bodegas Escorihuela, ook wel 'Godoy Cruz Winery, was een feit. 'Don' Miguel werd een grote naam in Argentinië; zijn wijnen behoren tot op de dag van vandaag tot de top van Argentinië. Zo was Bodegas Escorihuela de eerste die in de jaren '40 van de vorige eeuw een 100% botteling van Malbec op de markt bracht. Deze Malbec vormt de basis van de elegante 

Bodegas Escorihuela 'Estate Grown' Malbec die wij tevens importeren. Naast deze rijpe Malbec produceert Bodegas Escorihuela tot op de dag van vandaag meerdere expressieve en geconcentreerde wijnen die opgevoed zijn op Frans en Amerikaans eiken. Momenteel wordt de bodega gerund door Ernesto Catena. Sinds maart 2008 opende er onder zijn leiding een tweede locatie geopend, de Agrelo Winery,gelegen in het hart van de Agrelo wijngaarden. Agrelo bevindt zich net ten zuiden van Pedriel, langs de oevers van de Rio Mendoza. De lemige bodem van dit gebied, uniek voor Mendoza, zorgt voor de productie van Malbecs met een evident zwart fruitprofiel, een volle smaakconcentratie en diepe structuur. 

WALHALLA

Mendoza ligt aan de voet van het Andesgebergte, circa 960 km ten westen van Buenos Aires. Het vormt het economische hart van de Argentijnse wijnindustrie. Mendoza telt zeven verschillende subzones; van Noord naar Zuid zijn dit: Salta, Catamarca, La Rioja, San Juan, Mendoza, Neuquén en Rio Negro. Het ligt ongeveer even ver van de evenaar als de beste wijngebieden in Frankrijk, Italië en Californië. De provincie is vernoemd naar de gelijknamige hoofdstad Mendoza, waar ongeveer 111.000 mensen wonen. Mendoza is  hét wijnwalhalla van Argentinië. Mendoza levert ongeveer 80 procent van de totale wijnproductie van het land. De wijngaarden liggen hoog op berghellingen, tussen 600 meter en 1500 meter, welke deze regio bijzonder in zijn soort maakt. Eindeloze uitgestrekte hellingen met wijnranken, variërend met herfst-gekleurde loofbomen, met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Op de fiets worden vaak wijntours gemaakt door deze mooie regio. Het klimaat is warm en droog. Irrigatie vindt plaats met behulp van het smeltwater dat uit de Andes vloeit. Via een eeuwenoud stelsel van kanaaltjes 'acéquias', worden wijngaarden voorzien van genoeg water.

OVERZEESE DRUIVENRASSEN

Wijnbouw kwam op gang met de komst van kolonisten. Vele immigranten uit bijvoorbeeld Baskenland en Italië brachten hun eigen druivenrassen mee. De meeste druivenrassen zijn van Spaanse, Italiaanse en Franse origine, met als belangrijkste lokale favoriet: Malbec. Ook Cabernet Sauvignon, Syrah, Sangiovese, Tempranillo en Chardonnay werden aangeplant. De lokale favoriet. De Malbec (ook wel bekend als Côt) is afkomstig uit Bordeaux en is in Argentinië uitgegroeid tot de nationale druif van Argentinië. De Malbec druif bezit een dikke schil, waardoor een hoge concentratie aan geur-, kleur- en aroma's vrijkomt tijdens de vergisting. Dit levert behoorlijk krachtige wijnen. Malbecs variëren van fruitrijk tot uiterst krachtige exemplaren met houtrijping. Je kunt wel zeggen dat Malbec één van de Argentijnse specialiteiten is. Over Argentijnse specialiteiten gesproken; vlees. Een perfecte combinatie met de wijnstijl waar het land voor staat en wat er geproduceerd wordt. Overigens is het in Argentinië de gewoonte om wijn met water te verdunnen aan tafel....

Viognier Escorihuela 1884

Een wijn met een geweldige balans tussen de tropische smaken en de verfrissende zuren.

€ 12,95
Viognier Escorihuela 1884 is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Argentinië
Wit – Vol, romig en complex