Tradition, Mas de Lavail
Omschrijving

Druivensoort
Syrah (40%), grenache (30%) en carignan vieilles vignes (30%)

Ligging wijngaard
Het klimaat in Roussillon is droog en ’s zomers zeer heet. De bodem bestaat voor deze wijn uit kalkrijke klei en er wordt bewust gewerkt op een lagere opbrengst per hectare.

Vinificatie
De druiven worden bij volledige rijpheid met de hand geplukt. De wijn ondergaat géén houtlagering.

Proefnotities
In de geur een zondoorstoofde wijn met een iets meer kruidig karakter. De wijn presenteert zich in de smaak licht fluwelig, gebalanceerd met body, matige tannine en een fraai concentraat van donkerroodfruit en de klassieke mediterrane kruidigheid. 

Wijn en spijs
Heerlijk bij vele stoofpotten, Aziatische gerechten en gegrild roodvlees.

Serveertemperatuur
Ongeveer 18°C.

Extra informatie:

Mas de Lavail is een wijnmakerij gevestigd in de Languedoc-Roussillon-regio van Zuid-Frankrijk. Hier zijn enkele belangrijke details over Mas de Lavail:

Mas de Lavail is gelegen in de Languedoc-Roussillon, een wijnregio die bekend staat om zijn zonnige mediterrane klimaat en diversiteit aan terroirs. De wijngaarden van Mas de Lavail kunnen profiteren van deze gunstige omstandigheden.

De wijnmakerij teelt en gebruikt verschillende druivensoorten, zowel inheemse als internationale variëteiten. Enkele veel voorkomende druiven die in de regio worden gebruikt, zijn Syrah, Grenache, Carignan, Merlot, en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen, en Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier voor witte wijnen.

Mas de Lavail produceert een verscheidenheid aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. De exacte stijl en smaakprofielen kunnen variëren, afhankelijk van het druivenras en de productiemethoden die ze gebruiken.

Wijnmakers in de Languedoc-Roussillon hebben de afgelopen decennia hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van hun wijnen. Sommige producenten, zoals Mas de Lavail, streven naar het maken van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De wijnen van Mas de Lavail kunnen goed samengaan met verschillende gerechten, afhankelijk van het type wijn. Rode wijnen passen vaak goed bij gegrild vlees, stoofschotels en kaas, terwijl witte wijnen geschikt zijn voor zeevruchten en lichte gevogeltegerechten.

Tradition, Mas de Lavail

Heerlijk bij vele stoofpotten en harde kazen

€ 16,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Rood