Riesling Auslese Cuvée by 't Kaaspunt
Omschrijving

De familie Reuter Dusemund is al sinds 1624 een wijnmakersfamilie. Ze zijn gevestigd in Brauneberg, in de Mittel Mosel, een klein dorpje met ongeveer 1000 inwoners en ligt vlakbij Bernkastel-Kues, goed beschut tussen de steile hellingen van de Moezel. Er heerst een ideaal, zonnig klimaat; perfecte klimatologische omstandigheden voor de rijping van Riesling. De wijngaarden van Reuter Dusemund zijn alleen beplant met witte druivenrassen, waarbij Riesling de hoofdrol speelt. De Riesling die, na pluk, wel of niet zal rijpen in de oudste kelders van Brauneberg! (leuk weetje).

Het wijnhuis wordt gerund door twee generaties die samenwerken; de oudere generatie Theresia en Hermann Reuter, en de jongere generatie; Jürgen Dusemund en Astrid Reuter-Dusemund. Zoon Jürgen heeft zijn eerste ervaring tussen de wijnranken opgedaan in het wijnhuis 'Freiherr von Schorlemer', met succes, want daarna heeft hij zijn 'State degree' gehaald voor wijneconoom, waarna hij gestart is als manager van het wijnhuis Reuter-Dusemund. De familie bezit in totaal 4,5 hectare aan (wijn)grond. Daarnaast bezitten ze ook 1200 vierkante meter van de beroemde Juffer Sonnenuhr én 6000 vierkante meter van de Juffer!

De Juffer-Sonnenuhr behoort tot de mooiste wijngaarden van de Mosel, en ligt in het midden van de steile leisteen-helling Braunenberg. Rechts op de foto een beeld van de Juffer in winterse omstandig- heden, tijdens ons bezoek aan de prachtige vallei. De klimatologische omstandigheden van de Juffer Sonnenuhr zijn bijzonder gunstig; de naam refereert 'Juffer Sonnenuhr', letterlijk vertaald Juffer Zonnewijzer refereert naar de perfecte hellingsgraad ten opzichte van de zon. Door deze perfecte postitie waarbij druiven genoeg zonuren en hierdoor alle gelegenheid krijgen om mooi te rijpen, lukt het Reuter Dusemund ieder jaar weer bijzondere Rieslings op de markt te brengen. Niet zomaar Rieslings, maar wijnen met genoeg complexiteit, frisrijpe stijl en voldoende finesse; geurig met volop fruit, bloemen, kruiden, mineralen en aroma’s van rijpe vruchten die in een harmonie zijn met het sappige fruitkarakter.

Speciaal voor ons hebben zij een mooie Riesling geproduceerd. 

Smaakprofiel:

Een neus van geurende passievruchten en mango, de smaak is uiterst verfijnd, zoete vruchten, met ook nog wat zuren. Eén en al volheid!

Wijn spijs advies:

Mooie combinatie met gebakken ganzenlever met zoete componenten en pikante harde kazen en blauwader kazen met compôte. Daarnaast een perfecte combinatie met warme bereidingen van chocolade, romige desserts met fruit en noten als amandelen en souffle met rijke componenten als chocolade en karamel.

Riesling Auslese Cuvée by 't Kaaspunt

De wijn voor bij een kaasplank

€ 10,95
Kenmerken
Wit