Portuga Tinto
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting rijping), lange maceratie, korte houtrijping.

Smaakprofiel:

Aromatische dieprode wijn, fruitige wijn met een vleugje houttonnen, dit uit zich in een mooie, sappige vanille-omlijnde aroma’s. Hele mooie balans van zuren, fruit en fluweelzachte tannines. De lichte kruidigheid geeft de wijn een verfijnde spanning.

Wijn spijs advies:

GGoed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.

CASA SANTOS LIMA: BERUCHT EN GEROEMD OM SUBLIEME PORTUGESE KWALITEIT.

Casa Santos Lima is een familiebedrijf dat zich toelegt op de productie van Portugese wijnen. Het bedrijf is direct of indirect aanwezig in de regio's van Lissabon, de Algarve, Alentejo, Vinho Verde en Douro Vallei. Het wijnlandgoed van Santos Lima bestrijkt zo'n 400 hectare aan wijngaarden en produceert een reeks wijnen die wereldwijd bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en vooral prijs/kwaliteits-verhouding. Casa Santos Lima is ook de grootste producent van "Vinho Regional Lisboa" en "DOC Alenquer" en is in de 
afgelopen jaren één van de meest bekroonde Portugese wijnhuizen in grote nationale en internationale wijncompetities geweest.

THE 'HEADQUARTERS

Momenteel is het hoofdkantoor van het bedrijf, bestaande uit kantoren, een wijnwinkel en wijnmakerijen, gevestigd in Quinta da Boavista in Alenquer, op slechts 45 km ten noorden van Lissabon, een regio waar wijnproductie eeuwenoud is en de typische landelijke landschappen bekend staan om hun enorme schoonheid. De wijngaarden liggen op zachte hellingen met een hoogte tussen 100 en 220 meter, die profiteren van een uitstekende helling ten opzichte van de zon en een landklimaat dat door de nabijgelegen Atlantische Oceaan wordt gekoeld. Alenquer is één van de rijkste wijnstreken door haar diversiteit aan druivenrassen, aardsoorten en perfect klimaat. De frisse zomeravonden en zachte winters zijn een belangrijke factor voor de productie van kwaliteitsdruiven. De maritieme invloed draagt bij aan de productie van wijnen met een goede zuurgraad, een zeer typisch kenmerk van deze regio. De bodems zijn voornamelijk klei en kalksteen.

4 GENERATIES, 4 REGIO'S EN MEER DAN 35 DRUIVENRASSEN

LISSABON
Het landgoed behoort al meer dan vier generaties aan de familie Santos Lima en biedt de ideale omstandigheden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Casa Santos Lima heeft ook zijn eigen wijngaarden en wijnmakerij in Tavira (in de Algarve) en door partnerships met andere wijnproducenten beheert de wijnmakersfamilie Santos Lima ook wijngaarden en wijnhuizen in de regio Alentejo, Douro en Vinho Verde. Casa Santos Lima heeft een zeer brede wijnportefeuille en produceert elk jaar wijnen afkomstig uit de vijf verschillende regio's; productie van rode, witte en rosé wijnen, maar ook mousserende wijnen, frizzantes en zelfs dessertwijnen. Momenteel is Casa Santos Lima verantwoordelijk voor de productie van ongeveer 40% van alle gecertificeerde wijn in de regio Lissabon en is een belangrijke exporteur van Portugese wijn.

DOURO
Het wijnhuis was oorspronkelijk eigendom van de legendarische Dona Antónia Ferreira (Ferreirinha). Gelegen in de afgebakende regio Douro, op 600 meter hoogte, is het een gebied bekend om hoogstaande kwaliteit. Het grootste gedeelte van het wijnlandgoed is bedekt met wijngaarden, waarvan 60% witte druivenrassen (Rabigato, Códega do Larinho, Viosinho en Verdelho) en 40% rode druivenvariëteiten (Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão en Tinta Barroca) zijn aangeplant. De wijnstokken zijn aangeplant in de Douro-typische 'lagen' in de rotsachtige grond; gemiddeld zijn de wijnstokken 65 tot 100 jaar oud.

ALGARVE
De meeste wijngaarden van Casa Santos Lima in de Algarve bevinden zich in Tavira. De geproduceerde wijnen worden gekenmerkt als fluweelzacht en fruitig. Het typisch mediterrane milde klimaat, met meer dan 3000 uur zonneschijn per jaar, in combinatie met de invloed van de Atlantische Oceaan én klei- en kalksteenbodem, zorgen voor prachtige omstandigheden om druiven van hoge kwaliteit te produceren.  

ALENTEJO
De wijngaarden, gelegen in de buurt van Beja, worden geplant in natuurlijk warme gebieden van continentaal klimaat met een duidelijke mediterrane invloed.
De laag opgeheven bodem van klei en schalie verzekert alle juiste omstandigheden voor de productie van druiven van hoge kwaliteit. De wijnen die hier worden geproduceerd, tonen de typische eigenschappen van de regio. De rode wijnen onthullen rijke tannines en structuur, de witte en rosé wijnen zijn fris, sappig en rijk in subtiel fruit.

VINHO VERDE
In de 36 hectare wijngaarden, gelegen in de afgebakende regio Vinho Verde, vinden we een verscheidenheid aan de meest nobele en regionaal emblematische
druivenrassen, zoals Trajadura, Loureiro, Arinto, Avesso, Alvarinho en Espadeiro. De wijngaarden zijn kruisbaar en in een eenvoudige snaar geplaatst. Traditionele geleide wijnstokken bestaan alhoewel op kleinere schaal. Voordelen van een koel en vochtig klimaat met Atlantische invloed, worden de wijnen gekenmerkt door een aromatische intensiteit, frisheid en mineraliteit.

Portuga Tinto

Superlekkere, rijp fruitige, dieprode wijn

€ 8,95
Portuga Tinto is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Portugal
Rood – Rijp, kruidig en intens