Pinot gris Ehnen Rousemen Grand Premier Cru
Omschrijving

Druivensoort 
Pinot gris

Ligging wijngaard
In 1988 gooide vader Mannes roer om en verruilde het onderwijs voor de wijnbouw. Hij vestigde zich in de in verval geraakte molen van Ehnen en vernoemde er het domaine naar. Acht jaar later professionaliseerde het bedrijf en werd een nieuw gebouw betrokken, voorzien van alle moderne installaties t.b.v. vinificatie en logistiek. De wijngaarden zijn te vinden op de zuidelijk en oostelijk gelegen hellingen van de Moezel, halverwege de 40 km lange oeverstrook. Binnen de Luxemburgse wijnwetgeving behoren de zgn. Grand Premier Cru’s tot de hoogst haalbare classificatie, in dat geval altijd onder vermelding van de wijngaard.

Vinificatie
Moderne vinificatie in computergestuurde, roestvrijstalen cuves.

Proefnotities
Goud-geel van kleur. Zoals van een pinot gris verwacht mag worden, presenteert de wijn zich in de geur gul en weelderig, met onder meer tonen van rijpe peren en jonge mango. In de smaak verovert de wijn met een bijna levendige afdronk

Wijn en spijs
Heerlijk bij bijv. kruidige gerechten en ziltige kazen.

Serveertemperatuur
10-12 °C

Extra informatie:
Het "Domaine Viticole Häremillen" is een wijnmakerij gelegen in Luxemburg, een land in West-Europa dat bekend staat om zijn wijncultuur, vooral in de regio Moselle. 

Domaine Viticole Häremillen bevindt zich in Luxemburg, waarschijnlijk in de regio Moselle. Deze regio staat bekend om zijn wijnproductie en ligt langs de rivier de Moezel, die door Luxemburg stroomt.

De wijnmakerij heeft wijngaarden waar druiven worden verbouwd voor de productie van wijn. De specifieke druivensoorten die worden geteeld, kunnen variëren, maar in de regio Moselle zijn Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris en Auxerrois enkele van de populaire variëteiten.

Domaine Viticole Häremillen zal waarschijnlijk een assortiment van witte en rode Luxemburgse wijnen produceren. De witte wijnen uit de regio Moselle, met name Riesling, worden vaak gewaardeerd vanwege hun frisheid en aroma's.

Wijnproducenten in Luxemburg streven ernaar wijnen van hoge kwaliteit te produceren die de regionale kenmerken en terroir weerspiegelen.

Sommige wijnmakerijen in Luxemburg, waaronder Domaine Viticole Häremillen, zijn open voor bezoekers. Dit biedt wijnliefhebbers de mogelijkheid om de wijngaarden te verkennen, de wijnproductieprocessen te bekijken en wijnen te proeven.

Pinot gris Ehnen Rousemen Grand Premier Cru

Lekker bij kruidige gerechten en ziltige kazen

€ 23,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Wit