Nero Marone 'Edizione Privata'
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Primitivo, Nero di Troja en Sangiovese worden na de oogst kort ingedroogd met daarna een korte houtrijping.

Smaakprofiel:

Helderrood van kleur met violetkleurige zwemen. De geur is uitnodigend vol metrijp fruit, zoals kersen, zwarte bessen, chocolade en rijpe Marene kersen. Sappigeen zwoele wijn, met tonen van hout. Goed gebalanceerd, volvet van structuur meteen lange fruitige finale. Appasimente stijl wijn.

Wijn spijs advies:

Goed met langzaam gegaarde vlees en stoofgerechten met kruidige tonen,gekruide BBQ gerechten en gebraden gevogelte, zoals patrijs, met stevige (port)saus. Ook goed te combineren met gebakken of gegrilde lamsrug, haas, zadel,bout en Iberisch varkensvlees met stevige sauzen en krachtige, harde kazen met compôte.

Extra informatie:

Deze coöperatie van gepassioneerde en kundige wijnmakers doet er alles aan om geweldige wijnen te maken, op een veilige en eerlijke manier. Ze zijn de eerste wijnproducent in Europadie het EU Green beleid omarmt. Met wijnmakers van Piëmonte tot Sicilië biedt deze groep een brede reeks wijnen aan. Ze zijn ervan overtuigd dat oogst en vinificatie alleen niet genoeg isvoor een geweldige wijn; hier heb je passie en enthousiasme voor nodig. Aan passie geen gebrek, maar aan kennis wordt ook dagelijks aandacht besteed. Het team van oenologen, wijnmakers en andere wijnprofessionals doet er alles aan om de rijping en productie in goede banen te leiden. Eén van de belangrijkste kernwaarden draait om het waarborgen van sociale, milieu- en economische duurzaamheid. Een belangrijke graadmeter hiervoor is de Organization Environmental Footprint. De R&D afdeling doet er alles aan de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Nero Marone 'Edizione Privata'

Mooie complexe wijn uit Puglia

€ 10,95
Nero Marone 'Edizione Privata' is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Italië
Rood - Krachtig, complex en vol