Equilibrio 'old vines' Gran Reserva
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Een prachtig, zwoel glas met mooie karakteristieke finesse. Handselectie van de beste druiven. Koele maceratie voor 3 dagen voor vergisting. De most is vergist op edelstaal voor 7 dagen op een temperatuur tussen 28º tot 30ºC met gecultiveerde gisten, gevolgd door een maceratie van 2 weken voor extra fruitextractie. Rijping op eikenhout gedurende 8-12 maanden. Na assemblage vindt er nog een kelderrijping op fles plaats van 6 maanden.

Verhaal achter het etiket: 

Equilibrio betekent 'Balans', al het mooie van Palomar, de finesse, de subtiliteit en de klasse komt bij elkaar in deze wijn. Gran Reserva is een term in Chili voor wijnen van de hoogste kwaliteit.

Smaakprofiel:

Intense wijn met een fonkelende paars kleur. Aroma’s van tabak en een delicate invloed van hout. Sappig van smaak, frambozen en bosbessen. Karaktervolle wijn met een intense afdronk.

Wijn spijs advies:

Goed bij rijke stoofgerechten met diepe smaken, stevige wildgerechten met gebrande smaken en gegrild en gebakken ribstuk met een stevige saus. Ook goed bij Dry Aged roodvlees en BBQ gerechten met gebrande tonen en stevige sauzen. 

Wijnhuis:Eigenaar en oprichter van Apaltagua Tutunjian Estate, Palomar is Edward Tutunjian. Afkomstig uit Armenië, maar geëmigreerd naar de Verenigde Staten, waar hij uitgroeide tot een succesvol zakenman. Tijdens één van zijn zakenreizen naar Chili werd hij verliefd op dit prachtige land en haar bijzondere wijnen. Hij besloot te investeren in Chili en haar vruchtbare grond en verkreeg zijn eerste wijngaard genaamd 'La Pancora', letterlijk vertaald 'De pannenkoek' (hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar de vorm van het wijnland). Het wijngebied ligt in het prestigieuze Curico Valley, één van Chili's bekende wijngebieden. Tutunjian breidde vanaf dat moment zijn wijndomein verder uit. Puur vanuit de intentie om de varieteit van druiven op Chileense bodem uit te breiden, startte hij zijn tweede estate gelegen precies op de de grens tussen Curico Valley en Maule Valley (ten zuiden van Colchagua Valley), een gebied bekend om de hoge kwaliteit van de druiven. Hij noemde zijn tweede domein 'Huaquen Estate'. 

Equilibrio 'old vines' Gran Reserva

Een prachtig, zwoel glas met mooie karakteristieke finesse

€ 10,95
Equilibrio 'old vines' Gran Reserva is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Chili
Rood - Krachtig, complex en vol