Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Clos Amador Brut Delicat
Omschrijving

Productomschrijving

Een aangenaam droge cava met elegante belletjes. Fruitig en fris met een licht gele kleur. Aroma’s van citrusfruit en groene appel en een hint van gerijpt wit (perzik) fruit. Mooie finale. In deze bruisende cava is ook wat ontwikkeling te herkennen.

Ligging

De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. Penedès ligt grotendeels in het zuidelijke deel van het district Barcelona. De bodem is diep en heeft een gemiddelde capaciteit voor het vasthouden van water. De druiven worden handmatig geoogst met een opbrengst van 12.000 kilo per hectare.

Wijn en spijs

Deze Cava is een ideale appetizer, maar ook een heerlijke begeleider van tapas (pata nergra), fruits de mer en sushi.
Vinificatie

Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteeld en ondergaan een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 /18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een tweede traditionele fermentatie op fles, met een minimale rijping van 15 maanden sur lattes.

Clos Amador Brut Delicat

Frisse rosé cava

€ 8,95
Clos Amador Brut Delicat is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Mousserend
Spanje