Wijnbereiding:
Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping).
Smaakprofiel:
Bleekgele kleur. Zuiver en fris in de neus met licht bloemige aroma’s en wit fruit. Mooie, ronde fruitaanzet met een aangename zuurgaad en veel finesse. Fris met mondvulling. Zeer aangenaam glas met een sappige afdronk en licht bittertje.
Wijn spijs advies:
Goed als aperitief, bij rauwe, licht gegrilde en mi-cuit bereidingen vis met nadruk op frisheid, rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren met citrus en rauw en gedroogde vlees. Ook goed bij salades met vinaigrette, rauw en gekookte groenten en frisse geitenkazen.
Wijnhuis:
Cantina di Monteforte is een coöperatie met maar liefst 610 leden. Het wijngaardbezit omvat in totaal 1200 hectare aan wijngaarden. Het overgrote deel (80%) bezit de DOC-status. De coöperatie ligt in de regio Val d'Alpone in de provincie Verona. In het bovenste gedeelte van het Val d'Alpone gebied ligt de plaats Bolca, beroemd om zijn fossiele vondsten. Hieraan is een heel museum gewijd. De regio is verder bekend om zijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter. Het resultaat is een harmonieuze wijn met een geurend aroma dat doet denken aan viooltjes en verse amandelen en een klassiek bittertje op de gevulde afdronk.
De druiven voor de productie bij Cantina di Monteforte worden streng geselecteerd om een minimum kwaliteitsstandaard te handhaven. Cantina di Monteforte combineert moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere, lichtvoetige wijze.Diverse onderscheidingen op nationaal- en internationaal niveau, waaronder een vermelding in de Gambero Rosso 2009 en diverse Decanter Awards, bevestigen de constante kwaliteit van de wijnen.
Zuiver en fris van smaak.