Cabernet Sauvignon 'Divino'
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Handselectie van de beste druiven. Vergisting op edelstaal met gecultiveerde gisten, gevolgd door een maceratie van 5 dagen voor extra fruitextractie. Daarna ondergaat de wijn een rijping op edelstaal voor 3 maanden.

Smaakprofiel:

Intense robijnrode kleur. Ronde smaak met zachte tannines. Veel rood fruit en een frisse, evenwichtige en lange afdronk.

Wijn spijs advies:

Goed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. end) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.

Wijnhuis:
Eigenaar en oprichter van Apaltagua Tutunjian Estate, Palomar is Edward Tutunjian. Afkomstig uit Armenië, maar geëmigreerd naar de Verenigde Staten, waar hij uitgroeide tot een succesvol zakenman. Tijdens één van zijn zakenreizen naar Chili werd hij verliefd op dit prachtige land en haar bijzondere wijnen. Hij besloot te investeren in Chili en haar vruchtbare grond en verkreeg zijn eerste wijngaard genaamd 'La Pancora', letterlijk vertaald 'De pannenkoek' (hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar de vorm van het wijnland). Het wijngebied ligt in het prestigieuze Curico Valley, één van Chili's bekende wijngebieden. Tutunjian breidde vanaf dat moment zijn wijndomein verder uit. Puur vanuit de intentie om de varieteit van druiven op Chileense bodem uit te breiden, startte hij zijn tweede estate gelegen precies op de de grens tussen Curico Valley en Maule Valley (ten zuiden van Colchagua Valley), een gebied bekend om de hoge kwaliteit van de druiven. Hij noemde zijn tweede domein 'Huaquen Estate'. 

Hemelse Wijn:

De 'Divino' serie, letterlijk vertaald als 'hemels' is de eerste lijn van wijnhuis Palomar. De productie van de serie vindt plaats in Central Valley en is in principe allemaal vergist op RVS. Dit levert frisse, aroma rijke wijnen op. De Reserva-lijn is een lijn hoger, waarvan veel van de wijnen (korte) rijping op houten vaten hebben gehad. Deze serie is onomkeerbaar van prachtige kwaliteit die je geproefd moet hebben. De meest beroemde oenoloog Alvaro Espinoza, draagt bij aan de sublieme kwaliteit van de Palomar wijnen. Samen met een team van wijnmakers produceren zij deze kwalitatief hoge lijnen. 

Cabernet Sauvignon 'Divino'

Veel rood fruit en elegante smaak

€ 7,95
Cabernet Sauvignon 'Divino' is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Chili
Rood – Elegant en verfijnd