Bourgogne Reserve
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping)

Smaakprofiel:

Soepele, zacht fruitige Bourgogne. Ronde, finesse in de neus met accent op fruit van o.a. perzik en ananas. Ronde aanzet met als contrast een speelse, citrus betoonde zuurgraad, die de wijn spanning geeft en lengte in de afdronk.

Wijn spijs advies:

Goed te combineren met gegrild, gebakken of geroosterde vis (bv. à la Meunière), ovengegaarde vis met rijke saus en gebakken schaal- en schelpdieren gegratineerd. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met rijke sauzen en gegrilde en ovengegaarde groenten. Ook crèmesoepen en rijke salades met warme bereidingen met vis en gegrilde groenten doen het goed. Probeer ook eens met pittige witschimmel kazen.

Over het gebied: 

Macon Villages bevindt zich in het zuidelijk deel van de Bourgogne. De wijngaarden voor deze wijn bevindt zich in het noordelijk deel van de Mâconnais uit de gemeentes: Mancey, Royer,en Uchizy. De wijngaarden liggen op een poreuze bodem van kalkrijke klei.

Pierre André

Als we het hebben over wijnmaker Pierre André, kunnen we wel spreken van een roerig leven en groots icoon in de wijnwereld. Wijlen Pierre André, geboren in 1895 in Nancy, groeide op in de omgeving Corton, heuvels aan de voet van de heuvels midden in de Bourgogne. In 1914 meldde hij zich aan bij het leger, het 'Infantry Regiment of Lons-le-Saunier'. Daar diende hij gedurende de Eerste Wereldoorlog en was onder andere deelnemer van de strijd in Verdun. In 1917 werd hij gevangen genomen, maar het lukte Pierre André te ontsnappen aan gevangenschap; hij werd in 1918 officieel geprezen met de befaamde 'Military Medal', een onderscheiding voor dienende soldaten gedurende de Oorlog. In 1923 begon de liefde voor de wijnbouw; hij vond zijn eerste wijnlandgoed vlakbij Parijs. In 1927 trad hij toe op de 'University of Burgundy Wines', door toegang te krijgen tot het Chateau Alexe-Corton. Vanaf dat moment revolutioneerde hij Bourgogne met zijn ideeën en opvattingen over wijnproductie, zijn dynamische karakter en zijn zakelijke kant. In 1938 opende André zijn eerste restaurant waar hij enkel zijn eigen wijnen schonk. Tot vandaag de dag is Pierre André een prestigieus icoon in de wijnindustrie, bekend over de hele wereld. Tot op heden is Domaine Pierre André een levendig en bekend wijndomein, vertegenwoordigt een breed portfolio aan Bourgognes. Het team van wijnmakers, onder leiding van Ludivine Griveau, werkt nauw samen met de wijnboeren.

Bourgogne Reserve

Schitterende Chardonnay uit de Bourgogne

€ 17,95
Bourgogne Reserve is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Frankrijk
Wit – Vol, romig en complex