Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Barbera d'Asti Superiore D.O.C.G. ,Roche
Omschrijving

Druivensoort
Barbera

Ligging wijngaard
De wijnmakerij van de familie Bera is te vinden in het dorpje Neviglie tussen Alba en Asti, niet al te ver van Barbaresco. Al zit het wijn maken al eeuwen in de familie, het is pas sinds eind jaren ’70 dat ze onder hun eigen familienaam wijn zijn gaan maken en verkopen. Inmiddels beslaat de Azienda ruim 30 hectare en zijn de wijngaarden grotendeels in omliggende gemeenten resp. DOC(G)’s te vinden. De broers Umberto en Riccardo staan als nieuwe generatie klaar voor de opvolging van hun ouders Valter en Alida. Een aantal jaren geleden kocht het wijnhuis overigens de naam van een nabijgelegen producent, Roche, om hun wijnen onder een tweede label te kunnen uitbrengen. De wijngaarden voor deze wijn zijn zuid en Zuid-West gelegen op een hoogte van 300-400 meter, bovendien op een perceel waar de omstandigheden voor het telen van Barbera optimaal zijn. De grond bestaat er vooral uit kalkrijke klei en zand. De kleiachtige textuur zorgt ervoor dat het water wordt vastgehouden, zelfs in de heetste periodes. Een hoog carbonaatgehalte bevordert de vorming van aroma’s.

Vinificatie
De druiven voor deze wijn worden doorgaans eind september geoogst. Na het ontstelen en kneuzen van de druiven vergist het sap tot wijn bij een temperatuur van 25-30C. Middels overpompen naar een ander vat wordt het depot van de wijn gescheiden. Bij de hierna volgende malolactische gisting worden appelzuren omgezet in zachtere melkzuren. De wijn rijpt erna nog in roestvrijstalen tanks gedurende een periode van 8-10maanden, waarna tot slot nog een flesrijping van 6 maanden volgt.

Proefnotities
Fonkelend en dieprood van kleur. De geur is uitnodigend met rijke tonen van rijp zomerfruit als kersen, bramen en blauwe bessen. Opvallend sappige. Verrassend vief in afdronk.

Wijn en spijs
Lekker bij onder meer gegrild vlees, wild en pittige kazen.

Serveertemperatuur
17° 18°

Barbera d'Asti Superiore D.O.C.G. ,Roche

Lekker bij gegrild vlees, wild en pittige kazen.

€ 19,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Rood