Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Taleggio
Omschrijving

Wat is taleggio voor kaas? Stracche is een Italiaans woord dat ‘moe’ betekent. De kaas wordt zo genoemd omdat de koeien moe worden van het afdalen uit de Alpen. De melk van een vermoeide koe bevat meer vet en zuur, en dat proef je!

Val Taleggio is een vallei in Lombardije, maar mag ook in andere provincies uit Lombardije worden geproduceerd. Toch is het niet zo dat de kaas overal gemaakt of vandaan kan komen. Alleen de provincies Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Milaan, Pavia en ook Piemonte en Veneto zijn de regio’s waar de Taleggio kaas geproduceerd en gerijpt mag worden. Dat komt omdat de Taleggio DOP sinds 1988 een DOP-keurmerk heeft.

Door de rood bacterie heeft de kaas een lekkere pittige smaak. De korst schrikt sommige mensen af, maar echte schimmelkaas liefhebbers zien niks liever op hun borrelplankje dan een echte Italiaanse rode schimmelkaas. De kaas werkt ook goed als vulling voor pasta’s, risotto, frittata en over gesmolten polenta.

Hij smaakt licht zoet, is heerlijk zacht en proeft naar een combinatie van amandelen en witte truffels. De kaas wordt sterker naarmate hij ouder wordt.

Taleggio

Schitterende kaas uit Lombardije

Kies een gewicht
€ 4,88
150 gram
€ 32,53 per Kilo
Kenmerken
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gewassen korstkaas
Italië
Ja