Queso de Valdeon
Omschrijving

Een blauwader kaas voor de liefhebber.

Deze bijzondere blauwschimmelkaas uit Noord-Spanje is elk seizoen weer anders. Van april tot oktober wordt het gemaakt van een gepasteuriseerde combinatie van koe- en geitenmelk waardoor de zuivel zoeter en frisser smaakt en meer rul is van textuur dan in de wintermaanden wanneer de melk een andere verhouding heeft. Hoewel de smaak energiek en sterk aanwezig genoemd kan worden, is hij niet zo krachtig als de geur doet vermoeden. De Valdeon wordt, bedekt met bladeren van de esdoorn, 4 tot 6 maanden gerijpt in grotten van het Picos de Europa gebergte waar de cultuur onder invloed staat van de zilte Atlantische wind van de Golf van Biskaje.

Queso de Valdeon

Zeer sterkte blauwader kaas

Kies een gewicht
€ 5,38
150 gram
Kenmerken
Koe- schaap- en geitenmelk
Gepasteuriseerd
Blauwader
Spanje
Ja