Epoisses
Omschrijving

De bereiding van Époisses is een ambachtelijk proces dat vakmanschap en geduld vereist. Het begint met de verse melk van koeien die grazen op de weelderige weilanden van de Bourgogne-regio in Frankrijk. De melk wordt verwarmd en er wordt stremsel aan toegevoegd om de wrongel te vormen. Vervolgens wordt de wrongel in kleine stukjes gesneden en voorzichtig in vormen gedaan om de overtollige wei af te voeren.

Na het persen wordt de kaas gezouten en ondergaat het een langzaam en zorgvuldig rijpingsproces. Tijdens deze rijpingstijd, die minimaal vier weken duurt, wordt de buitenkant van de kaas regelmatig gewassen met Marc de Bourgogne, een lokale brandewijn. Dit proces bevordert de ontwikkeling van de kenmerkende roze-oranje korst en draagt bij aan de rijke en intense smaak.

Naarmate de Époisses rijpt, ontwikkelt het zijn karakteristieke aroma en romige textuur. Het is belangrijk om de kaas op het juiste moment te consumeren, wanneer de smaak op zijn hoogtepunt is. De bereiding van Époisses vraagt om precisie en aandacht voor detail, wat resulteert in een heerlijk en uniek stukje kaas dat de zintuigen betovert.

Het is een waar genot om te genieten van de vruchten van dit delicate bereidingsproces. Époisses is een gastronomische traktatie die de smaakpapillen verleidt en een onvergetelijke culinaire ervaring biedt.

Epoisses

Lekker pikant lepelkaasje

€ 11,95
Kenmerken
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gewassen korstkaas
Frankrijk
Ja