Epoisses
Omschrijving

Epoisses is een Franse kaas die afkomstig is uit het gelijknamige pittoreske dorpje aan de Côte d’Or. Het is één van de weinige kazen waarvan de oorspronkelijke productieprocessen uit de 16e eeuw nauwelijks zijn veranderd.

De kaas wordt gemaakt van volle koemelk die verwarmd wordt zodat de kaas lichtjes begint te rijpen. Vervolgens wordt de kaas gezouten met droog zout en gedroogd. Daarna kan de kaas verder rijpen in vochtige rijpingskelders. In die periode wordt de kaas tot 3 keer per week gewassen met een sop van water en Marc de Bourgogne (een lokale drank op basis van wijn). Na 4 tot 8 weken is de époisses klaar om op te eten: met een grillige korst aan de buitenkant maar met een heerlijk lopende kern binnenin.

Epoisses

Lekker pikant lepelkaasje

€ 10,95
Kenmerken
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gewassen korstkaas
Frankrijk
Ja