Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Comte 18 maanden
Omschrijving

De geschiedenis van Comté, ook wel bekend als Gruyère de Comté, gaat eeuwen terug. De oorsprong van deze kaas ligt in de Franse Jura-regio, waar boeren al sinds de 12e eeuw Comté produceren.

Comté wordt gemaakt van rauwe melk van Montbéliarde- en Simmental-koeien, die grazen op de weelderige alpenweiden van de Jura. Het productieproces van Comté is nauw verbonden met de tradities en knowhow van de boeren in de regio. De melk wordt met zorg verwerkt tot kaas, waarbij elk aspect van de productie onder strikte regels en normen valt.

Vroeger werd Comté voornamelijk gemaakt door boerderijen op het platteland. Elke boerderij produceerde zijn eigen Comté, wat resulteerde in een grote variatie in smaak en karakter. In de loop der jaren werden deze kleine boerderijen samengevoegd in coöperaties, waarbij de productie van Comté gecentraliseerd werd.

Tegenwoordig is Comté een van de meest populaire en gewaardeerde kazen ter wereld. Het heeft een beschermde oorsprongsbenaming (AOC), wat betekent dat alleen kaas die volgens strikte regels en tradities in de Jura-regio wordt geproduceerd, de naam "Comté" mag dragen.

De lange rijpingstijd van Comté, die varieert van enkele maanden tot enkele jaren, zorgt voor een unieke en complexe smaak. Elke kaas heeft zijn eigen karakter, beïnvloed door factoren zoals het seizoen, de voeding van de koeien en de vaardigheid van de kaasmaker.

De geschiedenis van Comté is een verhaal van ambachtelijk vakmanschap, passie voor kwaliteit en een diepe verbondenheid met het land en de tradities van de Jura-regio. Het is een kaas die de rijke culturele erfenis van deze regio weerspiegelt en die blijft fascineren en verrassen met zijn tijdloze smaak en authenticiteit.

Comte 18 maanden

Ietsje zoetige smaak.

Kies een gewicht
Optie:Optioneel
€ 7,43
150 gram
€ 49,53 per Kilo
Kenmerken
Koemelk
Rauwemelk
Harde Kaas
Frankrijk
Ja