Blu '61
Omschrijving

Het is een liefdes verhaal wat vroeg in 1900 begint bij de kaasmakerij van vader Ernesto Carpenedo. Hij woonde in het prachtige Trevisio gebied net boven Venetië. De Italiaanse kaasmakers uit Trevisio stonden bekend om de handeling “ubriaco” wat vrij vertaald “dronken maken van kaas” betekend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze handeling verworpen omdat de Duitsers alle handel opeisten. Het enige wat de boeren konden doen was hun geliefde blauwe kaas verstoppen. Het is 1976 en de zoon van Ernesto, Antonio heeft het kaasmaken aardig in de vingers na 20 jaar ervaring opgedaan te hebben bij zijn vader. Hij besloot de vergeten handeling weer op te pakken. Samen met zijn vrouw Josephine creëerde hij een prachtige lijn van handgemaakte, natuurlijke blauwe kazen. Speciaal voor hun 50ste trouwdag maakte Antonio zijn laatste blauwschimmelkaas gerijpt in de zoete dessertwijn Passito en met cranberry’s, de twee dingen waar Josephine zo van hield. Hij noemde deze kaas “Blu ’61 Passito” verwijzend naar het jaar waarin Antonio en Josephine trouwde. Tegenwoordig runt het stel samen met hun zonen La Casearia Carpendo.

Blu '61

Pittge blauwader met cranberry

Kies een gewicht
€ 8,95
150 gram
€ 59,67 per Kilo
Kenmerken
Koemelk
Gepasteuriseerd
Blauwader
Italië
Ja