Op dit moment is het helaas niet mogelijk om uw bestelling thuis te laten bezorgen. Onze winkel in Oosterhout is wel gewoon geopend.

Wat onderscheidt onze Biologische kaas van 'gewone' kaas?

Zij koesteren een diepe passie voor biologische kaas. Voor hen is kaas meer dan alleen een voedingsmiddel; het opent een wereld van grazende koeien, schapen en geiten in weelderige, onbespoten weilanden. Te midden van deze groene landschappen floreren niet alleen veestapels, maar ook een overvloed aan diverse planten en dieren. De liefde voor biologische kaas verbindt hen met toegewijde boeren die met zorg en vakmanschap de melk voor de kazen produceren. Het is een viering van puur natuur, waarbij ze streven naar een harmonieuze relatie met de omgeving en het welzijn van de dieren.

Dierenwelzijn

Er wordt minimaal gebruik gemaakt van antibio­tica bij behandeling van zieke koeien, maar juist gebruik gemaakt van de natuurlijke veerkracht van dieren en inzet van natuurlijke homeopathische middelen. Wanneer toch antibiotica gebruikt moet worden geldt een dubbele wachttijd voordat de koe weer gemolken mag worden na antibiotica ge­bruik. Dat wil zeggen als in de gangbare landbouw bijvoorbeeld de melk van een koe die antibiotica heeft gehad 6 dagen niet gebruikt mag worden voor levensmiddelen is dat in de biologische landbouw 12 dagen. Een aantal van onze boeren gebruikt overigens helemaal geen antibiotica, maar dat is niet voorgeschreven bij biologische landbouw. 

Over het algemeen heeft een biologische boer meer hectare grond, waarop minder koeien worden gehouden. Voor biologische boeren is dit maximaal 1.8 koeien per hectare over het totale grasland en 6 koeien per hectare beweidbaar grasland. Het is moeilijk dit in harde cijfers te vergelijken met gangbare landbouw; daar mogen 2.6 koeien per hectare gehouden worden. Het aantal hectare per koe is gekoppeld aan de hoeveelheid stikstof (koemest) die op het land gebracht mag worden. Je kunt gangbaar meer dan 2.6 koeien per hectare houden, maar dan moet je mest afvoeren.