Wat een toffe combinatie is dit weer.
Langres met Gooische Bubbel.
De langres is een gewassenkorstkaas gemaakt van volle koemelk. De kaas heeft een gladde, vochtige, wat kleverige korst, een romige, gladde kaasmassa, een sterke smaak en een penetrante geur. De kaas smaakt sterk, maar niet zo sterk als de époisses. Doordat de kaas met orleaan gekleurd wordt, krijgt de korst een oranje tot soms zelfs steenrode kleur.
Gooische Bubbel - 9%
Champagnegist is wat dit zwaar blond z’n unieke karakter geeft. Droog, mousserend en kruidig zijn woorden die dit bijzondere bier het best beschrijven.
De jaarlijkse Cum Laude Awards zijn weer uitgereikt. Wij hebben maar liefst 4 prijswinnaars in onze winkel. Naast de Booij Belegen uit Streefkerk ( Beste Belegen kaas van Nederland ) is ook de Bon Repas in de prijzen gevallen. Houdt je van iets oudere kaas? Dat komt goed uit. De Boerenkaas van Familie van der Poel uit Rijpwetering is 10 tot 12 maanden uit en mag zich ook een prijswinnaar noemen. Wil je hem nog ouder? Dan is de Boeren Opleg Kaas wellicht iets voor je. Deze 36 maanden oude Boerenkaas is voor de échte liefhebber.
Bekijk hier online al onze boerenkaas
Hierbij komen zelfzuivelende boeren en boerinnen bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kaas. De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.
Hoe wordt de winnaar gekozen? Binnen de drie categorieën ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.
Kom jij dit weekend deze kazen keuren?
1 st Vacherin Mont d’Or
200 gr kastanje champignons
250 gr wortelen peper en zout
Olijfolie
Paar takjes tijm
Paar takjes rozemarijn
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hete lucht).
Halveer de wortelen. Leg deze samen met de kastanjechampignons in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Haal het dekseltje van de Vacherin, maar laat hem verder in de verpakking. Prik hem in met een mes en steek hier de takjes tijm en rozemarijn in.
Zet alles 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de Vacherin Mont d’Or met de geroosterde groente en eventueel wat brood of toast.
Smakelijk!
Wauw, wat een leuke middag hebben wij gehad. Onze eerste kaas- & Wijn proeverij.
Bekijk hieronder de uitzending terug.
Wil jij onze eerste Kaas- & Wijn proeverij thuis nog eens beleven met al je vrienden of bijvoorbeeld je collega's ? Neem contact met ons via de mail en vraag naar de mogelijkheden.
Bekijk hier onze Cheese@Home Bierproeverij terug van 31 mei. Deze keer uitgezonden vanuit Brouwerij "De Twee Leeuwen"
Geproefde met bijbehorende kazen.
Wittekop Saison
Pont L'Eveque
Frontaal Juice Punch V12
Olde Bokhe Geitenkaas
FPB Balista Blond
Le Petit Pastor
De Toekomst / Ebontree Cuban Bachata
Bastiaanse Blauw
De Twee Leeuwen Schrobbeler Quadrupel
Kruidnagel kaas