Chardonnay Reserve, Fiedler
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Wijnbereiding: Fantastisch nieuwe stijl Chardonnay uit een relatief koel klimaat met 11 maanden houtrijping in gebruikte grote foeders. Daardoor een geweldige balans tussen de romigheid en een aangename zuurgraad. Gemaakt van 100% Chardonnay.

Smaakprofiel:

Goudgeel van kleur met aroma’s van rijp en tropisch fruit, honing en een lichte hint van vanille. Door de houtlagering een vol en romig mondgevoel met een plezierige onderliggende zuurgraad. Zachte, maar lange afdronk. Fantastisch glas met veel diepgang.

Wijn spijs advies:

Goed te combineren met gegrild, gebakken, geroosterde en ovengegaarde vis met rijke saus, als beurre noisette, gebakken schaal- en schelpdieren met rijke saus en gebrande tonen. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met hoge intensiteit en gebakken en gegratineerde groenten met aardse smaken. Ook crèmesoepen met buikspek en paddestoelen, rijke salades met warme bereidingen met vis en (warme) bereidingen van witschimmelkazen met noten en compote.

Wijnhuis:

Weingut Grenzhof-Fiedler, ligt aan de rand van Mörbisch op 500 meter van de Hongaarse grens in Oostenrijk. Gerhard, Elfi en Bernhard Fiedler beheren ongeveer 10 hectare wijngaard in het gebied, gelegen in oostelijke richting naar het Neusiedlermeer. Door een gemeenschappelijke erfenis, liggen de wijngaarden verdeeld over 30 individuele wijngaarden in verschillende delen van Mörbisch. Dit maakt het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan druivenrassen te planten; Fiedler's domein bestrijkt voor ongeveer 50% aan witte druivenrassen, onder andere Grüner Veltliner, Muscat Ottonel, Pinot Blanc, Chardonnay, Traminer, en 50% aan rode druivenrassen waaronder Gamay, Zweigelt en Cabernet Sauvignon. Fiedler kweekt haar wijngaarden met veel zorg, volgens de richtlijnen van de ecologische wijnbouw, om levendige duurzame wijnbouw te bewerkstelligen. De oogst wordt volledig met de hand gedaan, alle ongeschikte druiven worden handmatig uit de oogst verwijderd. Hier stopt het handwerk niet, de rijpheid van de druiven worden handmatig iedere dag gecheckt zodat het juiste moment van pluk kan worden bepaald. Of het nu wit, rood of edelzoet is, alle wijnen hebben een uniek karakter afhankelijk van het druivenras, oogstjaar, microklimaat en het gebied . Zij worden gekenmerkt door duurzaamheid, verteerbaarheid en gastronomisch zeer goed inzetbaar.

Het land der Burchten:

In Burgenland, letterlijk vertaald 'het land der burchten', dat nét iets onder Wenen ligt, veroorzaakt de NeusiedIersee een ideaal microklimaat voor de wijnbouw. De wijngaarden op de moerassige gronden rondom het meer, bieden goede omstandigheden voor de edele rotting van de druiven. De droge witte wijnen uit Burgenland zijn fris en levendig, de rode wijnen elegant en fruitig. Burgenland is onder te verdelen in vier subgebieden:

Chardonnay Reserve, Fiedler

Schitterende Chardonnay uit Oostenrijk

€ 18,95
Chardonnay Reserve, Fiedler is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Oostenrijk
Wit – Vol, romig en complex