Verdejo 'Miluva'
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). Geselecteerde percelen van meer dan 60 jaar oude stokken

Smaakprofiel:

Geconcentreerde fijne wijn met citrus tinten. Hoge aromatische intensiteit, aroma’s van tropisch fruit en anijsachtige kruidigheid. De smaak toont een aanzienlijk volume, maar blijft fris en aangenaam

Wijn spijs advies:

Goed als aperitief, bij rauwe, licht gegrilde en mi-cuit bereidingen vis met nadruk op frisheid, rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren met citrus en rauw en gedroogde vlees. Ook goed bij salades met vinaigrette, rauw en gekookte groenten en frisse geitenkazen.

KLIMAAT, KARAKTER & LIEFDE VOOR HET LAND:

De wijngaarden van de D.O. Rueda liggen rondom de stad Rueda, op 'flatlands' tussen 700 en 800 meter boven zeeniveau. Er heerst een continentaal klimaat, met hete zomers en koude winters. Deze omstandigheden dwingen de wijnstokken om water te vinden in de diepe ondergrond. Met 2.700 zonuren per jaar en een gemiddelde neerslag van 450 mm per jaar, is het Rueda gebied zeer zonnig. De temperatuurverschillen tussen dag- en nacht zijn erg groot. Tevens is dit direct het geheim van de frisse smaak van de wijnen; overdag worden de druiven blootgesteld aan volle zon en ontwikkelen ze natuurlijke suikers, 's nachts wordt dit gecompenseerd door de koelte van de nacht, waardoor een mooie zuurgraad zich kan ontwikkelen. Hierdoor is een perfecte balans tussen zuurgraad en suikers in het fruit. Onderdeel van het terroir is ook de bodem; in Rueda is deze steenachtig en alluviaal; alluviale bodem kenmerkt zich door los materiaal (regoliet) dat als sediment door een rivier is afgezet. Op het landgoed van Valdecuevas is één extra belangrijk onderdeel in de bodem een bijdrage aan de exclusieve kwaliteit van de wijnen, grind. In combinatie met de droge, zeer koude winters en hete zomers, resulteert dit in topkwaliteit druiven. De beste wijngaarden van Valdecuevas hebben grind-overwegende bodems. 

VERDEJO, VERDEJO, VERDEJO:
 
Verdejo is de belangrijkste druif in Rueda. Vanaf het moment dat de wijnen van Rueda in stijl veranderden van zacht en gerijpt naar fris en droog, was het Verdejo die de toon zette. Voor witte Rueda is Verdejo de basisdruif geworden. De druif is geknipt voor het maken van frisse, droge wijnen. Hij levert aromatische wijnen met mooie zuren en levendigheid, precies het type wijn dat tegenwoordig heel populair is. Zeker naar landen als Nederland en Duitsland wordt de Verdejo veel geëxporteerd; Nederland heeft het afgelopen jaar weer de grootste markt voor Rueda, gevolgd door Duitsland op de tweede plaats. Nederlandse wijndrinkers houden van het droge aromatische en licht fruitige karakter van deze wijnen. Maar ook de aantrekkelijke prijs voor mooie kwaliteit speelt natuurlijk een rol. 

Verdejo 'Miluva'

Fris, fruitig en sappig van smaak

€ 10,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Spanje
Wit – Fris, fruitig en sappig