Pinot Grigio 'Garda' Clivus
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping).

Smaakprofiel:

Gele kleur. Rijke geur met intens fruit van appel, acacia en zilt. De smaak geeft rondeur en complexiteit met een zachte en subtiele afdronk. 

Wijn spijs advies:

Goed te combineren met rauwe vis gerechten met soja of wasabi, en gebakken/geroosterde schaal en schelpdieren. Visgerechten met zuurkool en roomsauzen of pikante en kruidige elementen. Rauw vlees of gevogelte met paté en gebakken ganzen en eendenlever smaakt ook erg goed bij deze wijn. Net zoals winterse crème soepen en gebakken en
ovengegaarde groenten of zacht gegaard spek en roodbacteriekazen.

Wijnhuis:

Cantina di Monteforte is een coöperatie met maar liefst 610 leden. Het wijngaardbezit omvat in totaal 1200 hectare aan wijngaarden. Het overgrote deel (80%) bezit de DOC-status. De coöperatie ligt in de regio Val d'Alpone in de provincie Verona. In het bovenste gedeelte van het Val d'Alpone gebied ligt de plaats Bolca, beroemd om zijn fossiele vondsten. Hieraan is een heel museum gewijd. De regio is verder bekend om zijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter. Het resultaat is een harmonieuze wijn met een geurend aroma dat doet denken aan viooltjes en verse amandelen en een klassiek bittertje op de gevulde afdronk.

De druiven voor de productie bij Cantina di Monteforte worden streng geselecteerd om een minimum kwaliteitsstandaard te handhaven. Cantina di Monteforte combineert moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere, lichtvoetige wijze.Diverse onderscheidingen op nationaal- en internationaal niveau, waaronder een vermelding in de Gambero Rosso 2009 en diverse Decanter Awards, bevestigen de constante kwaliteit van de wijnen.

Pinot Grigio 'Garda' Clivus

Een klassieke Pinot Grigio met een licht kruidig karakter

Aanbieding:Optioneel
€ 10,95
Kenmerken
Italië
Wit – Rijp, rond en kruidig