Valpolicella Ripasso, Clivus
Omschrijving

Wijnbereiding:
Traditioneel (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). Druiven worden na de oogst 3 maanden ingedroogd waardoor de wijn wint aan intensiteit.

Karakteristiek:
De Valpolicella wijnen behoren tot de selectie van krachtigste wijnen uit Italië. De beste exemplaren kunnen vele jaren worden opgelegd. Deze wijn is elegant op fruit gemaakt en bezit een mooie verfijnde smaak en diepgang.

Wijn en spijsadvies:
Goed te combineren met langzaam gegaarde  vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.

Wijnhuis:

Cantina di Monteforte is een coöperatie met maar liefst 610 leden. Het wijngaardbezit omvat in totaal 1200 hectare aan wijngaarden. Het overgrote deel (80%) bezit de DOC-status. De coöperatie ligt in de regio Val d'Alpone in de provincie Verona. In het bovenste gedeelte van het Val d'Alpone gebied ligt de plaats Bolca, beroemd om zijn fossiele vondsten. Hieraan is een heel museum gewijd. De regio is verder bekend om zijn Soave Classico. De heuvelachtige ligging in combinatie met de bodem van voornamelijk vulkanische oorsprong en het milde klimaat zorgt voor een uniek smaakkarakter. Het resultaat is een harmonieuze wijn met een geurend aroma dat doet denken aan viooltjes en verse amandelen en een klassiek bittertje op de gevulde afdronk.

De druiven voor de productie bij Cantina di Monteforte worden streng geselecteerd om een minimum kwaliteitsstandaard te handhaven. Cantina di Monteforte combineert moderne wijntechnieken met traditionele wijnbouwmethodes. Hierdoor komt het unieke karakter van de regio in de wijn naar voren op een frisse, zuivere, lichtvoetige wijze.Diverse onderscheidingen op nationaal- en internationaal niveau, waaronder een vermelding in de Gambero Rosso 2009 en diverse Decanter Awards, bevestigen de constante kwaliteit van de wijnen.

Valpolicella Ripasso, Clivus

Gemaakt van ingedroogde druiven

€ 17,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Italië
Rood – Rijp, kruidig en intens