Merlot, Nos Racines
Omschrijving

Smaakprofiel:

Aromatisch van geur. Vol fruitig in de neus en in de smaak. Bosbessen, frambozen, bramen, aardbeien komt je allemaal tegemoet. Plezierig volmondgevoel met enige ondersteunende tannines en een goede doordrinkbaarheid. Merlot mét enige kruidigheid.

Wijnbereiding: 

Vergisting op RVS vaten en daarna een korte houtrijping op eikenhouten vaten.

Wijn-spijs advies:

Goed met langzaam gegaarde vlees en stoofgerechten met kruidige tonen, gekruide BBQ gerechten en gebraden gevogelte, zoals patrijs, met stevige (port)saus. Ook goed te combineren met gebakken of gegrilde lamsrug, haas, zadel, bout en Iberisch varkensvlees met stevige sauzen en krachtige harde kazen.

Wijnhuis:

Nos Racines is gevestigd in de Pays d’Oc, in het zuiden van Frankrijk. Dit is één van de belangrijkste wijn regionen in Zuid-Frankrijk. Er is een breed scala aan druivenrassen met het grootste gedeelte in de bekende Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Over het algemeen heeft Pays d’Oc een mediterraan klimaat met hete droge zomers, regenachtige winters en een gematigde lente en herfst. Gemiddeld schijnt de zon er 300 dagen per jaar, maar er zijn per gebied behoorlijke verschillen. Deze wijn komt van verschillende wijngaarden in de regio en heeft daardoor zo een fijne balans.

Merlot, Nos Racines

Fruitige Merlot met tikkeltje houtrijping

€ 7,95
Kenmerken
Frankrijk
Rood – Rijp, kruidig en intens