Equilibrio 'old vines' Gran Reserva
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Een prachtig, zwoel glas met mooie karakteristieke finesse. Handselectie van de beste druiven. Koele maceratie voor 3 dagen voor vergisting. De most is vergist op edelstaal voor 7 dagen op een temperatuur tussen 28º tot 30ºC met gecultiveerde gisten, gevolgd door een maceratie van 2 weken voor extra fruitextractie. Rijping op eikenhout gedurende 8-12 maanden. Na assemblage vindt er nog een kelderrijping op fles plaats van 6 maanden.

Verhaal achter het etiket: 

Equilibrio betekent 'Balans', al het mooie van Palomar, de finesse, de subtiliteit en de klasse komt bij elkaar in deze wijn. Gran Reserva is een term in Chili voor wijnen van de hoogste kwaliteit.

Smaakprofiel:

Intense wijn met een fonkelende paars kleur. Aroma’s van tabak en een delicate invloed van hout. Sappig van smaak, frambozen en bosbessen. Karaktervolle wijn met een intense afdronk.

Wijn spijs advies:

Goed bij rijke stoofgerechten met diepe smaken, stevige wildgerechten met gebrande smaken en gegrild en gebakken ribstuk met een stevige saus. Ook goed bij Dry Aged roodvlees en BBQ gerechten met gebrande tonen en stevige sauzen.

Equilibrio 'old vines' Gran Reserva

Een prachtig, zwoel glas met mooie karakteristieke finesse

€ 10,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Chili
Colchagua Valley
Rood - Krachtig, complex en vol
14%