Chateau Bel-Air, Haut-Médoc
Omschrijving

Wijnbereiding:  

50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot. Vergisting op RVS tanks en 12 maanden rijping op oude Franse eikenhouten vaten.

Smaakprofiel:

Tamelijk diepe kleur, somber rood. Open, impressies van vanille (van eikenhout).Later ook rood fruit en meer aardse tonen. Vrij strakke aanzet, gemiddelde vullingmet goed rijp fruit. Krachtige tanninestructuur omlijst door houtimpressies.Uitstekend bewaarpotentieel. Decanteren aan te bevelen.

Wijn spijs advies:

Goed bij stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten met kruidige tonen en rood fruit, gegrild en gebraden ribstuk met romige saus en gegaarde groenten Ook mooi bij Dry Aged roodvlees met kruidige tonen en rijke gerechten van de  BBQ.

Extra informatie:

De eigenaren van Château Bel Air zijn Françoise en Jean-Louis Triaud. Château Bel Air is een klassieke Haut-Médoc, gecorseerd middenrif maar wel omgeven door een zacht fruit karakter, waardoor de wijn een spannend geheel vormt. Het Château ligt in het plaatsje Avensan. De stokken van Château Bel Air hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar en de bodem bestaat uit zanderige klei en gravel. Kenmerk van de wijn is zijn houtopvoeding en rijping in de kelder. De wijn komt pas op de markt gebracht als hij op dronk begint te komen. Het isdus een kwestie van er snel bij zijn om niet naast deze heerlijke wijn te grijpen.

Chateau Bel-Air, Haut-Médoc

Klassieke Bordeaux wijn

€ 15,95
Kenmerken
Frankrijk
Rood - Krachtig, complex en vol