Shiraz The Signal Post
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Shiraz, The Signal Post. Klassieke Shiraz uit Australië. Soepel glas wijn met licht peperig karakter. Gemaakt volgens traditionele wijnbereiding (plukken, persen, alcoholische gisting, rijping). Gemaakt van 100% Shiraz.

Smaakprofiel:

Aroma's van frambozen, moerbeien en zwarte bessen, met een vleugje witte peper en lavendel. In de smaak komt het rode fruit weer terug, aangevuld met subtiel zoete vanille tonen. Rijpe tannine structuur en een zwoel karakter.

Wijn spijs advies:

Goed bij stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten met kruidige tonen en rood fruit, gegrild en gebraden ribstuk met romige saus en gegaarde groenten. Ook mooi bij Dry Aged roodvlees met kruidige tonen en rijke gerechten van de BBQ

De aantrekking van Zuid-Australië
De Regio Zuid-Australië kent een grote aantrekkingskracht op wijnmakers vanwege zijn vruchtbare grond, bijzondere terroirs en hun unieke eigenschappen. Daardoor heeft er de afgelopen decennia een exceptionele groei plaatsgevonden van voornamelijk talentvolle en kwalitatievewijnmakers. Ze zijn ambitieus, hoogopgeleid, innovatief en werk met state-of-te-art wijntechnieken en als het kan duurzaam.

Riverland
Riverland is ‘het’ groeiende wijnregio in Australië en is verantwoordelijk voor bijna een derde van de totale productie van Australië. En staat bekend om zijn constante fruit kwaliteit zoals Shiraz, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en vele andere internationale variëteiten. Wijngaarden zijn te vinden langste rivier de Mighty Murray, de levensader van de wijngaarden! Met terroir van ruige landschappen en prachtige kalksteen kliffen. 

Barossa-Vallei
Beroemd om zijn Shiraz is de Barossa-vallei, een van 's werelds bekendste  wijngebieden.Barossa ligt op slechts 70 km ten noordoosten van Adelaide en grenst aan het Rivierland en omvat zowel de Barossa-vallei als Eden Valley. 

Coonawarra
De Coonawarra-regio is wereldberoemd voor het produceren van uitzonderlijke rode wijnen. Gelegen 380 kilometer ten zuidoosten van Adelaid ligt het geheim; rijke rode terra rossa bodem, kalksteen, zuiver ondergronds water en een lange koelen rijpingsseizoen voor de druiven. 

Langhorne Creek
De koele klimaatregio Langhorne Creek, slechts 70 km ten zuidoosten van Adelaide, Zuid-Australië, produceert een aantal van de beste druiven in Australië. Het gebied kent zijn afkomst op de brede uiterwaarden beïnvloed door Angas rivieren en prachtige Rode Gombomen (familie aan de eucalyptus). 

Adelaide Hills
De wijnstreek Adelaide Hills ligt in de Mount Lofty Rangest en oosten van Adelaide. Uitgestrekt in een smalle strook van ongeveer 70 km lang, bevinden de hoogste wijngaarden zich op een hoogte tussen 600 en 650 meter. Sauvignon Blanc en Chardonnay zijn bijzonder goed geschikt voor de koele omstandigheden in de regio.

Mclaren
Door de unieke microklimaat heeft de McLaren vale-regio zachte invloeden vanuit de zee, warme dagen en koele nachten is deze regio favoriet bij vele wijnmakers. Zo
is oa. Shiraz, Grenache en Tempranillo te vinden.

Shiraz The Signal Post

Superlekkere, rijp fruitige, dieprode wijn

€ 9,95
Shiraz The Signal Post is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Australië
Rood – Rijp, kruidig en intens