Quinta da Boeira

"Het wijnmerk Quinta da Boeira dateert uit 1850. Het valt op in de kleine details en kwaliteit van zijn wijnen. Van de flessen Port tot in detail van de kurken. De Douro-wijnen en Boeira Port-wijnen zijn te vinden op verschillende markten over de hele wereld. Het is een merk wat wijn en port produceert voor de consument die authenticiteit met een vleugje innovatie waardeert.

Wijn, kunst en cultuur

Quinta da Boeira werd gebouwd door een emigrant genaamd Manuel da Rocha Romariz, die in het begin van de 19e eeuw terugkeerde uit Brazilië. Omdat hij de Braziliaanse markt kende, registreerde hij zich in 1850 als exporteur van Port, met twee handelsnamen voor de labels: ROMARIZ en BOEIRA.

Het nieuwe verhaal begint in 1999, wanneer 10 vrienden samen het landgoed kopen. Het doel is in eerste instantie om het oude prachtige hoofdgebouw te behouden, zodat het niet zou worden gesloopt en vervangen door b.v. een modern hotelgebouw.

Voor de verwerving van het vastgoed werd een financiële studie uitgevoerd met de verdeling van de investeringen in vijf fasen:

De vierde fase: Met als doel financiële consolidatie van het hele project, registreerde Quinta daBoeira zich in 2017 bij het Institute of Douro and Porto Wines (IVDP) en keerde daarmee terug naar het ontstaan van Quinta da Boeira in 1850, als exporteur van wijnen uit Porto, met het merk BOEIRA.