Vidal Del Saz Tempranillo Roble
Omschrijving

Vidal Del Saz Tempranillo Roble

Roble betekent letterlijk “eik”. Deze wijn heeft 4 maanden roble gehad. Kersenrode kleur, rijp fruit en bessen met een vleugje zoethout. Elegant en vol. De wijn is complex, vlezig en goed gestructureerd. De nasmaak is intens. De tapas tafel kan worden gedekt.

Geschiedenis Bodegas Del Saz

De geschiedenis van Bodegas Del Saz is geboren en geschreven in de wijngaard. De wortels van Bodegas del Saz zijn gebaseerd op waarden die zo essentieel zijn als oorsprong, passie en doorzettingsvermogen. Fundamentele pijlers van een wijnmakerij met een grote traditie en brede erkenning. Met meer dan 80 jaar geschiedenis weten de verschillende generaties, die continuïteit hebben gegeven aan het werk van de oprichter Álvaro del Saz, hoe ze de familie-erfenis aan de nieuwe tijden kunnen aanpassen door unieke wijnen te creëren, een passie die teruggaat tot 1930.

Het is de zoon van Álvaro del Saz genaamd Ignacio Vidal del Saz die besluit in 1972 om zijn eigen wijnmakerij te stichten. Daarmee werd de huidige BODEGAS DEL SAZ geboren. De ervaring die gedurende tientallen jaren is opgebouwd om unieke wijnen te produceren, waarbij onze traditie wordt gecombineerd met de modernste oenologie. Een familiewijnmakerij met één doel: klinkende wijnen maken met intense fruitaroma's, wijnen met een eigen persoonlijkheid, die het karakter van het land overbrengen . Een unieke oorsprong ondersteund door respect voor de natuur, het resultaat van het werk van de wijnmakers, om nieuwe generatie wijnen aan te bieden met stijl en kenmerkende stempel: HIGH EXPRESSION WIJNEN.

De oorsprong

De oorsprong, het land en de wijngaarden. Dat is het geheim, er is geen ander. Omdat een van de fundamentele troeven van Bodegas del Saz ongetwijfeld de bevoorrechte gronden zijn waar de wijngaarden zich bevinden . Het eigenaardige continentale klimaat van La Mancha en het rijke en vruchtbare terroir geven een bijzonder karakter aan de wijnen van de wijnmakerij. In meer dan 180 hectare wijngaarden wordt een uitgebreid assortiment variëteiten zoals Tempranillo, Airén, Macabeo, Verdejo en anderen van bewezen druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc en Chardonay verbouwd.Onze wijngaarden zijn verdeeld in verschillende ‘terroirs’, waar elke variëteit de maximale expressie en kwaliteit bereikt.

Wijnstokken 

Speciale vermelding verdient de kleine ‘schatten’ in de vorm van wijnstokken van meer dan 75 jaar oud voor de productie van geselecteerde wijnen. Oude wijnstokken werkten generaties lang , fruit van de variëteit, de bodem en het extreme weer. Wijnbouw geboren uit de aarde, een garantie voor de oorsprong en kwaliteit van onze wijnen. 

Wijngaard, 's Werelds grootste natuurlijke wijngaard

 In het land van Don Quichot bevestigen de wijngaarden een emblematische plaats in de productie en cultuur van wijn. Zijn uitgestrektheid, de kenmerken van zijn landerijen, zijn klimaat - met koude winters en hete en droge zomers -, zijn variëteiten en het enorme werk van zijn wijnmakers om het beste fruit uit hun wijngaarden te halen : meer geconcentreerde, intense en aromatische druiven, die de essentie van onze wijnen.

Vidal Del Saz Tempranillo Roble

Elegante 4 maanden op hout gerijpte Tempranillo

€ 9,95
Vidal Del Saz Tempranillo Roble is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Spanje
Rood – Rijp, kruidig en intens