The Signal Post Chardonnay
Omschrijving

Wijnbereiding:  

90% RVS tanks en 10% in Frans eiken vaten.

Smaakprofiel:

Aroma’s van tropische tonen en honing, meloenen, steenvruchten en verse limoenen. De smaak is tropisch fruit en verse perzik, verfrissende citroen, limoen en houtgebruik.

Wijn spijs advies:

Goed te combineren met rauwe vis gerechten met soja of wasabi, gebakken en geroosterde schaal en schelpdieren. Visgerechten met zuurkool en roomsauzen of pikante en  kruidige elementen. Rauw vlees of gevogelte met paté en gebakken ganzen en eendenlever smaakt ook erg goed bij deze wijn. Net zoals winterse crème soepen en gebakken en oven gegaarde groenten of zacht gegaard spek en roodbacteriekazen.

De aantrekking van Zuid-Australië

De Regio Zuid-Australië kent een grote aantrekkingskracht op wijnmakers vanwege zijn vruchtbare grond, bijzondere terroirs en hun unieke eigenschappen. Daardoor heeft er de afgelopen decennia een exceptionele groei plaatsgevonden van voornamelijk talentvolle en kwalitatievewijnmakers. Ze zijn ambitieus, hoogopgeleid, innovatief en werk met state-of-te-art wijntechnieken en als het kan duurzaam.

Riverland

Riverland is ‘het’ groeiende wijnregio in Australië en is verantwoordelijk voor bijna een derde van de totale productie van Australië. En staat bekend om zijn constante fruit kwaliteit zoals Shiraz, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en vele andere internationale variëteiten. Wijngaarden zijn te vinden langste rivier de Mighty Murray, de levensader van de wijngaarden! Met terroir van ruige landschappen en prachtige kalksteen kliffen. 

Barossa-Vallei

Beroemd om zijn Shiraz is de Barossa-vallei, een van 's werelds bekendste  wijngebieden.Barossa ligt op slechts 70 km ten noordoosten van Adelaide en grenst aan het Rivierland en omvat zowel de Barossa-vallei als Eden Valley. 

Coonawarra

De Coonawarra-regio is wereldberoemd voor het produceren van uitzonderlijke rode wijnen. Gelegen 380 kilometer ten zuidoosten van Adelaid ligt het geheim; rijke rode terra rossa bodem, kalksteen, zuiver ondergronds water en een lange koelen rijpingsseizoen voor de druiven. 

Langhorne Creek

De koele klimaatregio Langhorne Creek, slechts 70 km ten zuidoosten van Adelaide, Zuid-Australië, produceert een aantal van de beste druiven in Australië. Het gebied kent zijn afkomst op de brede uiterwaarden beïnvloed door Angas rivieren en prachtige Rode Gombomen (familie aan de eucalyptus). 

Adelaide Hills

De wijnstreek Adelaide Hills ligt in de Mount Lofty Rangest en oosten van Adelaide. Uitgestrekt in een smalle strook van ongeveer 70 km lang, bevinden de hoogste wijngaarden zich op een hoogte tussen 600 en 650 meter. Sauvignon Blanc en Chardonnay zijn bijzonder goed geschikt voor de koele omstandigheden in de regio.

Mclaren

Door de unieke microklimaat heeft de McLaren vale-regio zachte invloeden vanuit de zee, warme dagen en koele nachten is deze regio favoriet bij vele wijnmakers. Zois oa. Shiraz, Grenache en Tempranillo te vinden.

The Signal Post Chardonnay

Een wijn met een geweldige balans tussen de tropische smaken en de verfrissende zuren.

€ 10,95
Maximum aantal is 24.
Kenmerken
Australië
Wit – Vol, romig en complex