"ENA" Sauvignon Blanc / Pinot Grigio, Puklavec
Omschrijving

Wijnbereiding:  

Traditionele bereiding (plukken, persen, alcoholische vergisting, rijping). Gemaakt van Sauvignon Blanc en Pinot Grigo

Smaakprofiel:

Aromatische, fruitige wijn met een fijne rijpheid van de Pinot Grigio en het citrusfruit van de Sauvignon Blanc. Heerlijke balans in de afdronk 

Wijn spijs advies:

Goed als aperitief, bij rauwe en gestoomde vis (bv. sushi), mi-cuit bereidingen van vis en gebakken en gestoomde schaal- en schelpdieren met een lichte saus of vinaigrette. Ook goed bij rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette en rauwe of gebakken groenten met soja saus en iets rijpere geitenkazen.

Wijnhuis:

Gelegen in het noordoosten van Slovenië in het gebied Podravje ligt het gebied Jeruzalem Ormož. Dit is de thuishaven van Puklavec Family Wines. Het is gelegen op dezelfde hoogte als de Bourgogne in Frankrijk, en de breedtegraad is vergelijkbaar met Nieuw-Zeeland. De heuvels en terrassen zijn kenmerkend voor de regio, waardoor de druiven veel zon krijgen. Door de steile hellingen worden alle druiven nog steeds met de hand geplukt. Dit kan arbeidsintensief zijn, maar draagt ​​bij tot de kwaliteit van de wijnen. Betrokken met wijnmaken sinds de jaren 1930 was vader en grootvader Martin Puklavec de drijvende kracht achter de bouw van de huidige kelder en heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan het creëren van een van de beste wijngebieden van de wereld. In de jaren 1960 was de wijnstreek in handen van een coöperatie van wijnbouwers tot de familie Puklavec in 2009 opnieuw de eigenaren werden en het nieuw leven inademde. Samen met de wijnbouwers uit de coöperatie bleven ze hard werken aan de kwaliteit van de wijnen en investeerde ze veel in 'State of the Art' technologie. Ze waren vastbesloten om de visie van hun grootvader en vader te handhaven: de beste wijn maken ... en samen genieten! Wijnmakers Mitja en Rok begrijpen als geen ander het ingewikkelde evenwicht tussen zuur en suiker en streven altijd naar perfectie. Én gezegend met een klimaat en geologie perfect voor wijnstokken om te groeien! Een State-of-the-Art winery met talentvolle wijnmakers; Er is geen excuus voor het niet maken van de beste wijnen ter wereld zoals ze zelf zeggen!

"ENA" Sauvignon Blanc / Pinot Grigio, Puklavec

Fijn, zuiver en rijp. Wat een top smaak.

€ 9,95
"ENA" Sauvignon Blanc / Pinot Grigio, Puklavec is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.
Kenmerken
Slovenië
Wit – Fris, fruitig en sappig